Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Continua la remodelació a Fontetes amb la millora de dos espais públics, ronda G...
Continua la remodelació a Fontetes amb la millora de dos espais públics, ronda Guinardó i plaça Doctor Moragas

Continua la remodelació a Fontetes amb la millora de dos espais públics, ronda Guinardó i plaça Doctor Moragas

18 de juliol de 2023 a les 11:24

La segona fase del projecte ha servit per canviar la fisonomia de dos espais amb problemes d'accessibilitat, donant prioritat al vianant i amb la instal·lació d'un parc infantil en el que ja s'ha estrenat una àrea de joc interactiu que es dinamitza a través d'una aplicació de mòbil.

Continua el projecte de remodelació de l’espai públic al barri de Fontetes. Després d’una primera fase en la que es va millorar la plaça Goya, ara ha estat el torn de la ronda Guinardó i la plaça Doctor Moragas. 

Aquest projecte, aprovat fa més de 5 anys, es presentava com un pla integral que pretén: millorar la connectivitat del barri amb els teixits més immediats, implantar models de pacificació, activar els espais més degradats i dinamitzar el barri fent que les zones més allunyades del mercat també s’activin. 

A la ronda Guinardó i a la plaça Doctora Moragas s’ha buscat, sobretot, pacificar la zona de manera que el vianant sigui el protagonista i no els vehicles. La ronda Guinardó era un carrer amb moltes dificultats d’accessibilitat, sobretot a causa dels esglaons per accedir a les voreres que es trobaven en un altre nivell. A la zona hi ha molt moviment de vehicles i vianants per la ubicació del Mercat Municipal en un carrer que era d’un únic sentit i amb aparcaments a les dues bandes. 

El canvi ara és molt notable. La regidora de Planificació Urbanística de l’Ajuntament de Cerdanyola, Eulàlia Mimó, destaca que s’ha aconseguit que el carrer sigui de plataforma única, donant preferència als vianants i fent que sigui un espai més amable en el que millori el comerç i l’ambient de barri. 

Pel que fa a la plaça Doctor Moragas, també era un espai molt tancat amb la delimitació d’una zona d’aparcaments sense sortida. Amb la remodelació s’ha obert la plaça, els locals comercials són molt més visibles i s’ha instal·lat un parc infantil i un espai d’activitats per a la gent gran. A més, segons indica Mimó, s’ha instal·lat una àrea de jocs interactius que compta amb tot un seguit de taulers impresos al paviment i connectats amb l’aplicació de telefonia mòbil Breinco Smart Play.

El nou espai de joc es presentava divendres passat en un acte de dinamització infantil en el que es donava a conèixer el funcionament del conegut com a Urban Enjoy; una proposta educativa que fa servir les noves tecnologies però obrint-se a l’espai públic. 

A través d’un codi QR, que es troba a la plaça, es dinamitza el joc. L’activitat es desenvolupa d’una manera lúdica però amb continguts pedagògics. Carlos Freire i Santi Ribes, creadors del joc, expliquen que es tracta de compartir una estona tecnològica però amb hàbits saludables a l’aire lliure. Segons indiquen, han creat una nova capa tecnològica dins de models tradicionals de jocs infantils als parcs. 

Enjoy Urban s’ha instal·lat per primera vegada a Cerdanyola però aquest joc es pot trobar a 15 parcs més arreu del país. Els taulers són evolutius i es van canviant al llarg del temps d’acord amb els interessos que mostren els infants en l’ús d’aquests espais. 

El pla de millora de Fontetes inclou tot el barri, des de l’avinguda Primavera fins al carrer Reis i des de la ronda Cerdanyola fins a la benzinera. De moment s’han executat dues fases però està previst que continuïn els treballs un cop aprovats els pressupostos d’inversions per al present mandat i d’acord amb l’associació de veïns de Fontetes. 

 

Galeria d'imatges