Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Convergència votarà la seva alcaldable si no es firma un pacte abans del 14
Convergència votarà la seva alcaldable si no es firma un pacte abans del 14

Convergència votarà la seva alcaldable si no es firma un pacte abans del 14

11 de juny de 2003 a les 0:00

L'assemblea de militants de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Cerdanyola donava suport dilluns a la nit a la postura dels caps de llista de la candidatura de Convergència i Unió (CiU) d'apostar per formar un govern estable a l'Ajuntament que posi fi a l'etapa de govern del Partit dels Socialistes (PSC). No obstant això, els militants i la direcció de Convergència remarquen que si no hi ha un pacte subscrit abans del dia 14, la seva candidatura votarà a la pròpia alcaldable, Consol Pla, en el Ple Municipal d'elecció de l'alcalde de Cerdanyola de dissabte. 

Pla manifesta que els militants de CDC constaten que l'Ajuntament de Cerdanyola viu el final de l'etapa del PSC al capdavant del seu govern i que s'imposa un canvi urgent de govern municipal. La cap de llista de CiU indica que l'assemblea va aixecar força expectació, amb un gran número d'assistents, un debat de dues hores i mitja de durada "en què tothom va donar la seva opinió" i que demostra l'interès generat pels resultats electorals amb la pèrdua de les majories absolutes.

La cap de llista convergent comenta que l'objectiu de la seva formació és contribuir a formar un govern municipal estable pels pròxims quatre anys, cosa que considera que "no és fàcil" donats els resultats electorals, però remarca que seguiran negociant amb altres forces polítiques fins divendres amb l'objectiu d'assolir un acord que garanteixi un govern estable pels pròxims quatre anys.

Pla reconeix que militants i direcció de la seva candidatura es mostren favorables a aconseguir un pacte tripartit amb Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), sempre i quan es respectin les línies bàsiques del programa. En cas que aquest acord es produeixi, es convocarà una assembla urgent per presentar el pacte a la ratificació dels militants.

Si finalment no s'assoleix cap pacte de govern, CiU votarà la seva pròpia candidatura a l'alcaldia en el Ple Municipal de constitució del nou Consistori de dissabte. Pla manifesta que en aquest cas centrarien els seus esforços en realitzar una tasca responsable d'oposició.

Segons Pla, Convergència no ha pensat encara en la possibilitat de negociar acords amb posterioritat al 14 de juny en cas que la candidata socialista a la reelecció, Cristina Real, sigui investida alcaldessa i el PSC afrontés un mandat al govern en minoria.