Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Cop d’efecte del PSC incorporant Pilar Adell, Sonia Rodriguez i Jaume Folch a la...
Cop d’efecte del PSC incorporant Pilar Adell, Sonia Rodriguez i Jaume Folch a la llista de les municipals Els integrants de la llista del PSC

Cop d’efecte del PSC incorporant Pilar Adell, Sonia Rodriguez i Jaume Folch a la llista de les municipals

9 de març de 2023 a les 21:30

Les incorporacions de Pilar Adell, fins fa poc regidora d’En Comú Podem; Sonia Rodríguez, que va ser alcaldable de Ciutadans en les passades eleccions; i Jaume Folch, exregidor de Convergència i Unió pel partit democristià; són la principal novetat d’una llista electoral del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) que busca ampliar la base electoral amb noms coneguts procedents de la seva dreta i esquerra.

L'assemblea del PSC de Cerdanyola ha aprovat aquesta llista per presentar-se a les eleccions municipals del 28 de maig en una reunió celebrada aquest dijous, 9 de març, al vespre a l'Ateneu. El candidat socialista a la reelecció, Carlos Cordón, assegura que el PSC ha format una candidatura “de bona gent, integrada per persones preparades, il·lusionades, representatives del teixit social de la ciutat i coneixedores de les problemàtiques reals de la gent”. Cordón es mostra convençut que es tracta d’un “equip rigorós, transversal, honest, competent i disposat a donar la cara i a treballar de valent per continuar millorant Cerdanyola i la vida de la seva gent”. L'actual alcalde remarca que és una llista pensada per "optar a continuar liderant la ciutat durant quatre anys més".

Continuïtat i renovació a parts iguals

La candidatura socialista -podeu trobar la llista completa a la galeria d'imatges que hi ha a la part inferior de la notícia- encapçalada per l’actual alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, combina les novetats amb la continuïtat de l’actual govern amb llocs especialment destacats per a Pepi Rivera, regidora de Serveis Socials i Recursos Humans al número 2; Javier Sánchez, responsable de Finances, al 3; el portaveu del grup municipal David González al 5; el regidor de Cultura i Esports Óscar Pons al 7 i Eulàlia Mimó, responsable d’Urbanisme, al número 8.

En una llista que combina 14 independents i 11 militants, les principals incorporacions són noms ja coneguts, però que han ostentat responsabilitats en altres formacions polítiques: Pilar Adell, regidora d’En Comú Podem en aquest mandat -fins a desembre de 2022- i especialista en temes educatius ocuparà el lloc 4 de la llista; Sonia Rodríguez, que va ser candidata a l’alcaldia per Ciutadans en les passades eleccions i ha estat portaveu d’aquest grup fins a juliol de l'any passat serà la número 6; i qui va ser president d’Unió Democràtica i regidor de CiU, Jaume Folch, ocupa el lloc 9.

A partir d’aquí, la candidatura socialista incorpora noms com els d’Andrea Borrego, Santi Moro o Antonio Otero, que ja anaven a la llista al 2019 més o menys en els mateixos llocs, i noms coneguts a la ciutat com a independents per la seva activitat al món de l'esport, l'associacionisme o la cultura com els d’Octavi Tarrès, Gabriel Ortega o Maria Dávila, ja en llocs més simbòlics.

Les figures clàssiques que acostumen a tancar les candidatures van, en aquest cas, en el tram reservat per a suplents on es pot trobar les exalcaldesses Cristina Real i Carme Carmona o els històrics regidors Enrique Senabre o Fèlix Sánchez, entre d’altres.

D'altra banda, aquesta candidatura suposa que no continuaran al govern les actuals responsables de Promoció Econòmica i Comerç, Carme Arché; de Seguretat Ciutadana i Polítiques d'Igualtat, Gloria Urbano; i de Moviments Veïnals, Marian Navarro

 

Galeria d'imatges