Cop per la permanència a Can Xarau Foto Carles Rosell

Cop per la permanència a Can Xarau

15 de gener de 2023 a les 14:54

El Cerdanyola CH va superar el CP Las Rozas en un partit d'alternatives pels dos equips i que va arribar amb un resultat ajustat al final dels cinquanta minuts (4-3). Les verd-i-blanques van aconseguir capgirar el marcador a la segona part gràcies al suport de la seva afició

El dos conjunts eren conscients de la importància d’aquest duel. El Cerdanyola s’enfrontava al penúltim de la lliga, CP Las Rozas, en la tretzena jornada de l’OK Femenina desprès de guanyar dimecres passat a la pista del cuer el CH Alpicat. El partit va començar amb un ritme frenètic per part dels dos equips, marcats per les necessitats de la classificació; però va ser Laura Valverde qui va marcar el primer gol al minut 4 de la primera part aprofitant una pilota morta dins l’àrea que no va poder aturar la portera visitant Nerea Notario. La capacitat ofensiva de les dues plantilles va fer lluir tant a Notario com a Mariona Suros amb intervencions de mèrit durant el primer temps. Quan restaven deu minuts pel descans, Giula Galeassi va aconseguir l’un a un en una jugada de contraatac a passada d’Elena Arganda. A partir de l’empat, el club madrileny va créixer en el seu joc i va perdonar diverses oportunitats abans d’arribar a la mitja part.

A la represa, el domini dels visitants es va veure reflectit amb el gol de la colombiana Sofia Reyes al minut 7 de la segona part. Amb aquest resultat, les cerdanyolenques es van treure totes les pors i van reaccionar al segon gol de las Rozas per mitjà de les ocasions de Gemma Solé i Carla Castro. Ara bé, l’autèntic revulsiu del Cerdanyola va ser Natàlia Crespo, sortint de la banqueta en el segon temps, va aconseguir l’empat a dos quan quedaven onze minuts pel final amb un xut creuat dins l’àrea. Dos minuts desprès, les vallesanes van certificar la remuntada amb un llançament de falta directa transformat per la capitana Gemma Solé.

Manel Campor va ser l’encarregat de dirigir el conjunt verd-i-blanc a causa de l’absència d’Andi Colaianni, què és trobava a Galicia com a entrenador de l’equip masculí. Campor va optar per un plantejament més directe que va donar els seus fruits; tot i el cansament de la plantilla per l'exigència del calendari i el número de faltes comeses en el partit. Precisament, la capitana visitant Giulia Galeassi va poder igualar el marcador de penal, però li va quedar la porteria petita gràcies a l’aturada de Mariona Suros. Amb la desena falta comesa de les locals, el club madrileny sí va aconseguir l’empat: aquesta vegada de falta directa obra d’Ana Horche. Tot seguit, la grada de Can Xarau va esclatar amb el quart i definitiu gol de Gemma Solé. Un gol de la màxima golejadora del Cerdanyola que arribava a 10 segons desprès de l’empat a 3 i en la mateixa jugada del servei de centre.

Las Rozas no va poder igualar el resultat en els darrers cinc minuts gràcies a la defensa vallesana i al suport d’una afició que no va parar d’animar a les seves jugadores. Tot i així, Gemma Solé va desaprofitar una falta directa i el marcador no es va moure amb el 4 a 3 final. Una victòria vital del Cerdanyola contra un rival de la part baixa de la classificació i que col·loca a les d’Andi Colaianni a la desena posició de la taula de l’OK femenina amb tretze punts. Les cerdanyolenques agafen aire i tanquen la primera volta a sis punts de las Rozas i a un punt per sobre del Sant Cugat i de l’Igualada que ocupa plaça de descens. La pròxima cita serà dimecres 25 de gener a casa davant el CP Manlleu a les 21 de la nit.

Fitxa tècnica:

Cerdanyola CH: Mariona Suros (P), Paula ferrón, Anna Carranza, Gemma Solé (C), Laura Valverde, Natalia Crespo, Maria Martin, Carla Castro, Estela Rubio (P).

CP Las Rozas: Nerea Notario (P), Sofía Ramírez, Giulia Galeassi (C), Axelle Husson, Ana Horche, María Alcalde, Carmela Pérez, Elena Arganda, Mónica Villaró, Zoe Osma (P).

Gols: 1-0, Laura Valverde (4´); 1-1, Giulia Galeassi (16’); 1-2, Sofía Ramírez (32´); 2-2, Natalia Crespo (38´); 3-2, Gemma Solé (41´); 3-3, Ana Horche (45´); 4-3, Gemma Solé (45´).

Àrbitre: Font Gine, Marçal