Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Crida a la prudència en la celebració de la revetlla més popular de l'any
Crida a la prudència en la celebració de la revetlla més popular de l'any

Crida a la prudència en la celebració de la revetlla més popular de l'any

23 de juny de 2003 a les 0:00

La plaça de Sant Medir –dins la festa del barri Banús-Bonasort-, la plaça d’Andorra, la piscina de Montflorit, el barri Xarau, la plaça de Jaume Grau, la plaça Universal o la plaça de l’Ateneu són alguns dels indrets de Cerdanyola on aquesta nit es celebren Revetlles Populars de Sant Joan. Les autoritats recomanen seguir les recomanacions de prudència a l’hora d’encendre les fogueres –que han de tenir el pertinent permís municipal- i de precaució a l’hora de manipular petards i altre material pirotècnic.

El Comité d’Emergències de Cerdanyola –que formen Ajuntament, policies local i nacional, bombers de la Generalitat i Patronat del Parc de Collserola- remarca la necessitat de conscienciar a la ciutadania per evitar accions imprudents que en moltes ocasions freguen el vandalisme i que poden provocar accidents greus.

Durant la celebració de la revetlla, la policia local s'encarregarà de supervisar l'establiment de fogueres a la ciutat d'acord als requisits marcats per a la seva instal.lació i procedint a la seva retirada en cas que no es compleixin aquests requisits obligatoris, entre els que hi ha l'allunyament de zones boscoses, d'habitatges i de vehicles o vigilar que no s'utilitzi material tòxic, inflamable o pirotècnic, entre d'altres. A més, es procedirà a un estricte control de les casetes de venda de productes pirotècnics amb l'objectiu que compleixin les normes essencials de seguretat.

El Comitè d'Emergències fa una sèrie de recomanacions preventives i d'autoprotecció de cara a l'estiu, entre les quals destaquen extremar les precaucions al bosc, no fer fogueres ni llençar articles pirotècnics a les zones forestals, no aparcar el cotxe en indrets de gespa seca, matolls o camins i no llençar cigarretes al terra.

Aquestes recomanacions de prudència són especialment important en la celebració de l’actual Sant Joan donada l’onada de calor existent al conjunt del país que ja ha provocat la declaració de 185 petits incendis simultanis de causes desconegudes per tot Catalunya durant el cap de setmana, 31 d’ells a la nostra comarca, la més afectada. Cerdanyola, amb una part molt important del seu terme municipal en terreny forestal, ha de seguir aquestes recomanacions amb especial prudència.