Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Esports

David Canal medalla de plata a Munic

David Canal medalla de plata a Munic

9 d'agost de 2002 a les 0:00

L'atleta de Cerdanyola David Canal va aconseguir ahir la medalla de plata als 400 metres als campionats d'Europa d'atletisme de Munic, gràcies sobretot a un excel.lent plantejament tàctic de la carrera. Aparentment, es tracta de córrer el més ràpid possible, però s'han de mesurar molt bé les forces, calibrar la velocitat pròpia i la que fan servir els rivals a cada tram, sobretot en les compensacions de cada revolt.
Canal va sortir cautelós pel carrer cinc. Pel carrer quatre tenia el gran favorit i finalment medalla d'or, l'alemany Ingo Schultz, que li va menjar ràpidament la compensació del revolt. Als 200 metres de carrera Schultz ja li treia cinc metres, moment en el que Canal va començar a córrer de debó i de la cinquena posició va pasar a la tercera al sortir de l'últim revolt, per darrera de Schultz i del britànic Daniel Caines. A 30 metres de l'arribada va superar a Caines i semblava poder atrapar a l'ídol local entre el clamor de l'estadi Olímpic. Massa tard. Només una dècima els va separar en l'arribada.
""Vull dedicar aquesta medalla al meu primer entrenador, Juan Pedro Martínez, perquè ha sigut ell qui m'ha ajudat des de baix"", va manifestar un satisfet Canal.