David Rabadà presenta el llibre Les cinc cares de la terra
5 d'abril de 2006 a les 0:00L’escriptor i professor del col·legi Montserrat, David Rabadà, presentarà demà, a les 19,30h i a l’Ateneu, el seu darrer llibre, Les cinc cares de la terra. L’obra, finalista del Premi Ciutat de Viladecans 2005 i publicat per l’Editorial Mediterrània.
David Rabadà oferirà als assistents una xerrada en la qual mostrarà els viatges que van inspirar el seu darrer llibre. Són una sèrie de fets reals que els mitjans no expliquen i que l’escriptor ha conegut de primera mà. Política, anècdotes del viatger i costums dels aborígens s’aniran destil·lant durant l’exposició que ens transportarà des de l’Amazònia peruana fins els boscos del nord d’Austràlia passant pels deserts del Magrib, el mar Roig del Iemen, les selves de Myanmar i les planes de Vietnam, tot d'una per descobrir al final l'essència de cada continent i el problema fonamental de les cultures de tot el nostre món, la mort de les ànimes.
Cinc cèntims del llibre
La novel·la Les Cinc Cares de la Terra ens ofereix una història d’intriga que succeeix pels cinc continents. El seu protagonista, un psiquiatre inquiet i aventurer, s’estranya davant d’una sèrie de somnis que li descobreixen una veritat terrible i enigmàtica. Cinc dones i cinc al·lucinacions es barregen en un misteri exòtic i distant en el temps, un seguit d’imaginacions que enfrontaran el nostre psiquiatre amb els grans, les multinacionals farmacèutiques. El desenllaç del relat ens portarà a comprendre com funcionen actualment moltes nacions i quin és el veritable forat de la humanitat, el sentit real d’estimar i el del seu principal enigma, les cinc cares de la terra.
L’autor
David Rabadà (Barcelona, 1967) ha publicat més d’una trentena d’articles assolint en
tres ocasions el Premi Treballs de Natura de l’Institut d’Estudis Vallencs. Els nombrosos viatges que l’autor ha realitzat al Tercer Món fan de rerefons de molts dels seus escrits i novel·les. Premi Fundació Eduard Fontseré l’any 1996, assolí també el Conxita Bretxa de Narrativa els anys 1998 i 2000. Seguiren el Premi UPC de Ciència Ficció 1999 amb una menció especial com finalista. L’any 2000 publica la novel·la Un Déu per als Ignorants. El 2005 va rebre el Ciutat de Viladecans de Narrativa com a finalista. Actualment exerceix de professor conjuntament amb la publicació d’articles, intervencions a la ràdio i conferències.