Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • De Gispert presenta un programa per a la millora dels barris i centres històrics
De Gispert presenta un programa per a la millora dels barris i centres històrics

De Gispert presenta un programa per a la millora dels barris i centres històrics

9 d'abril de 2002 a les 0:00

La consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Núria de Gispert, i la responsable de l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, han presentat a la masia Can Serra el projecte Vallès Urbà, un programa que preveu la inversió de 3'79 milions d'euros per a la millora de barris i centres històrics de 14 poblacions de la comarca amb l'objectiu de crear ocupació i augmentar la qualitat de vida dels seus ciutadans. El programa s'emmarca dins les actuacions del Pacte per l'Ocupació del Vallès Occidental que compta amb el suport dels agents socials i les administracions locals de la comarca.
El projecte preveu actuacions en zones urbanes degradades i deficitàries en equipaments amb la finalitat de millorar la qualitat de vida, evitar la marxa de la població juvenil i afavorir la inserció sociolaboral de la població nouvinguda. El programa Vallès Urbà vol potenciar la realització d'actuacions conjuntes entre municipis, la col.laboració de diferents departaments de cada ajuntament i el suport del teixit ciutadà.
A més de Cerdanyola, el projecte Vallès Urbà compta amb el suport i el cofinançament dels ajuntaments de Badia, Barberà, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Vacarisses, i també del Consell Comarcal.
La consellera de Governació, Núria de Gispert, manifesta que el projecte servirà per ""refer zones urbanes desafavorides o nuclis històrics en declivi"" i destaca l'exemple realitzat al llarg dels últims 10 anys en la recuperació de nuclis antics que han permès la dinamització del comerç de la zona. En aquest sentit, l'alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, considera que les actuacions del programa Vallès Urbà tenen l'objectiu ""de millorar les nostres poblacions i alhora crear ocupació i augmentar la nostra qualitat de vida"".
El pressupost global del projecte és de 3'79 milions d'euros, dels quals 2'5 els aporten els ens locals i 1'25 milions d'euros procedeixen dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) que gestiona la Generalitat.
Per això Cristina Real indica que el Consell Comarcal estudiarà ara els projectes que presentaran els ajuntaments per a ""prioritzar les actuacions que s'adeqüin més als condicionaments dels fons Feder. La responsable de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i alcaldessa de Cerdanyola manifesta que entre les actuacions a plantejar hi ha projectes municipals individuals i altres comuns pel conjunt dels ajuntaments vallessans com ja s'ha fet anteriorment amb actuacions sobre la immigració o la dinamització comercial.