Debut amb victòria a la Lliga Femenina 2

2 d'octubre de 2022 a les 1:54

El CBF Cerdanyola torna de Pamplona amb el primer triomf de la temporada davant el Mutilbasket per 56-61. Les verdes es van fer fortes en el tram final del matx, aconseguint neutralitzar les embestides del rival.

Després de 6 hores de viatge, el CBF Cerdanyola va arribar a Pamplona per iniciar la temporada 2022/2023 de la Lliga Femenina 2. El rival va ser el Mutilbasket, equip que com les verdes van pujar de categoria el curs passat després de superar la fase d’ascens a Sevilla. Les navarreses han reformat pràcticament tota la plantilla i van arribar al primer compromís de lliga amb poc rodatge. Per la seva banda, les cerdanyolenques han jugat tres partits de pretemporada amb resultats desfavorables per elles, ja que van caure en la Lliga Catalana després de perdre contra Geieg, Segle XXI i UE Mataró. A més, van patir el hándicap de la lesió de Carla Escuert, que molt probablement es perdrà tota la temporada. Tots dos conjunts arribaven amb necessitat de començar amb bon peu el nou curs basquetbolístic.

El partit va començar amb les locals mostrant-se molt fortes amb un parcial de 9-0 en els primers 3 minuts de joc, però les verdes van tenir una reacció immediata amb un altre parcial de 0-9, on va ser clau Laura Soria amb els seus 5 punts. A partir de llavors, el tram final del primer quart va estar marcat per la igualtat, on els petits detalls, com l’encert en la linia de tir lliure, va decantar la balança a favor del Cerdanyola al final dels primers 10 minuts (14-15).

El segon quart va estar marcat per un inici arrasador, on gràcies a dos triples de Carla Pérez i Ruth Allison van aconseguir augmentar la distància a 7 punts en els primers 2 minuts de joc (17-24). Les navarreses no van baixar els braços i, agafant-se a l’encert de Liñeira, van apretar de nou el partit a falta de 2 minuts pel descans (26-27). Finalment, es va arribar al final dels primers 20 minuts amb un apretat 31-33.

A la represa, la igualtat va regnar al llarg de tot el tercer quart, tot i que les verdes van tenir un primer parcial de 0-4 que li van permetre agafar una mica d’aire als primers 3 minuts. Però de nou, les de Xabi Jiménez van enganxar-se de nou al matx, situant-se a només 3 punts a falta d’un minut pel final del periode. En l’última jugada, Mar Benito va anotar un triple a la desesperada que va suposar l’empat a 46 al final dels 30 minuts de joc.

L’últim quart va ser d’autèntic infart. Va començar guanyant-lo les verdes amb una cistella de Laura Soria, però acte seguit, dos triples del Mutilbasket van tornar a col·locar a les navarreses al capdavant del marcador tres quarts després (52-48). Les verdes es van mantenir en aquesta diferència al llarg de 2 minuts, fins que gràcies als tirs lliures d’Eva Almasque a falta de 5 minuts van suposar el 54-54 en el lluminós. El moment clau del partit va ser quan Carla Pérez va anotar un triple a falta de 2 minuts pel final, suposant el 56-59 favorable a les vallesanes. Una última cistella de Laura Soria va tancar el partit amb el definitiu 56-61, que va desencadenar en la primera victòria per les verdes del curs.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola comença la temporada amb una victòria en el seu casiller. El proper cap de setmana jugaran el seu primer partit a casa per enfrontar-se al CB Castelló que, si no hi ha canvis d’última hora, està programat per dissabte a les sis de la tarda a Guiera.

Fitxa tècnica

CD Mutilbasket (56): Mar Benito (5), Ana Corral (1), Olaia Díez (0), Claudia González (4), Paula Hoyeulos (5), Irati Ibáñez (12), Andrea Vázquez (6), Clara Vidaurre (0), Ane Valero (3), Andrea Elso (9), Liñeira (11), González (0).

CBF Cerdanyola (61): Carla Pérez (20), Ruth Allison (5), Eva Almasque (6), Lara Fernández (6), Laia Espin (0), Iona Garcia (0), Claudia Baraut (4), Clara Díaz (6), Eva Garcia (0), Laura Soria (14).

Parcials: 14-15 // 31-33 // 46-46 // 56-61.