Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Densificació i Vial Interpolar, principals al·legacions de l’EMD de Bellaterra a...
Densificació i Vial Interpolar, principals al·legacions de l’EMD de Bellaterra al PDUM

Densificació i Vial Interpolar, principals al·legacions de l’EMD de Bellaterra al PDUM

23 de gener de 2024 a les 12:04

El govern de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) entre les que destaquen les que afecten a la densificació plantejant que tot el territori pugui tenir residències bifamiliars, i l’oposició total al Vial Interpolar.

El president de l’EMD de Bellaterra, Josep Maria Riba, confirmava la presentació d’al·legacions a la planificació urbanística de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el decurs de la darrera sessió de la Junta Veïnal de l’Entitat bellaterrenca. Riba, responent al vocal de Gent per Bellaterra Carles Triginer, destaca que una de les principals al·legacions afectava a la densificació amb l’objectiu d’aconseguir que la possibilitat de residències bifamiliars s’estengui al conjunt del territori i no només, com inicialment es preveu, a 800 metres de l’estació de Ferrocarrils.

La segona gran al·legació plantejada des del govern de l’EMD és l’oposició a la construcció del Vial Interpolar i que “es mantingui com espai lliure o d’equipaments”. Riba apunta que en aquest tema hi ha una discrepància amb el govern de l’Ajuntament de Cerdanyola ja que, segons el president de l’EMD, acceptaria un vial únicament per a transport públic.

El president de l’EMD indica que s’han presentat altres al·legacions de caràcter tècnic amb l’objectiu de clarificar les àrees d’equipaments i de zones verdes de Bellaterra.