Derrota a casa del líder Foto: @NBF_Castello

Derrota a casa del líder

22 de gener de 2023 a les 10:32

El CBF Cerdanyola cau per 72-50 davant del NBF Castelló en un partit on les valencianes es van mostrar molt superiors en els tres primers quarts. Un arbitratge molt permissiu amb el joc dur va ser molt protestat per les vallesanes, que consideren que va condicionar molt l’encontre.

Visita complicada en el pitjor moment pel CBF Cerdanyola, ja que li tocava enfrontar-se a la pista del líder de la categoria, el NBF Castelló. Les valencianes només havien perdut un partit a casa en tota la temporada, concretament, el de la jornada 1 contra el Viladecans. Això sí, no arribaven amb bona dinàmica, ja que en les dues últimes jornades van perdre contra Segle XXI i Viladecans. Per la seva banda, les verdes arribaven a aquest duel després de rebre un cop moral molt dur la setmana passada, al perdre contra Mutilbasket a casa i deixant-les sense cap marge d’error.

Els primers minuts del partit van estar marcats per la igualtat entre tots dos conjunts, amb un Cerdanyola mantenint a ratlla al rival i fer-lo sentint incòmode sobre la pista. Tan un com l’altre no estaven tenint encert en el tir exterior, fet que va provocar que el marcador al minut 8 fos de 10-10. Una embranzida final del conjunt castellonenc va ajudar-lo a encarar un parcial de 7-0, que va quedar traduït en el 17-10 del final del primer quart.

Al segon quart, la dinàmica era la mateixa. Molta igualtat en el marcador parcial i les verdes desplegant un bon joc ofensiu, però a nivell defensiu estaven tenint molts problemes per aturar a jugadores com Ana Pérez o Aina Martín, que van esdevenir les millors jugadores de l’encontre. A 4 minuts pel descans el marcador era de 21-14 i va ser a partir d’aquest moment que el matx es va començar a escapar per les vallesanes. Les locals van tornar a encadenar un parcial a favor de 9-0, cosa que les va permetre allunyar-se de 15 punts a falta d’un minut pel descans (36-21). Finalment, un 2+1 favorable a Castelló i transformat per Luz de Giacomo va col·locar el 39-21 al descans.

A la represa, el domini local va seguir patent sobre la pista però, a més, si li va sumar un arbitratge molt suau amb el joc dur, fet que va empipar molt a la banqueta visitant i que les va treure definitivament de l’encontre. Això sumat a que en aquest quart les valencianes van tenir millor encert des de la línia de 3 va suposar que al minut 8 del període ja guanyessin de 27 (55-28). La sangria no va acabar fins al final del tercer quart, que va acabar amb un dolorós 63-33.

A l’últim quart i sense pràcticament opcions es va veure a un Cerdanyola més intens en atac, en part perquè van decidir jugar amb la intensitat marcada per la parella arbitral, cosa que va agafar a contrapeu a les locals. Va destacar en aquest període Eva Almasqué, autora de 15 punts que van permetre al seu equip retallar distàncies amb el Castelló, tot i que acabaria sent insuficient perquè al final del partit el marcador va ser de 72-50 en favor de les castellonenques.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola continua en l’onzena posició amb un balanç de 4 victòries i 11 derrotes. La setmana que ve rebrà la visita del Basket Almeda, equip situat en la zona còmoda de la taula i que a la primera volta ja va guanyar a les verdes per 50-37. Serà dissabte a les sis de la tarda.

Fitxa tècnica

NBF Castelló (72): Artemis Barbosa (9), Marta Sancho (6), Laura Campos (7), Ana Pérez (14), Aina Martín (10), Luz De Giacomo (8), Lourdes Ruiz de la Hermosa (9), Sabina Carli (8), Elia López (0), Nazaré Bravo Da Rosa (1), Luna Altabas (0), Llum Hueso (0).

CBF Cerdanyola (50): Carla Pérez (6), Ruth Allison (4), Claudia Baraut (4), Eva Garcia (1), Eva Almasqué (15), Lara Fernández (8), Laia Espin (3), Iona Garcia (4), Clara Díaz (0), Josefina Torruella (5).

Parcials: 17-10 // 39-21 // 63-33 // 72-50.