Derrota a la Nau del Clot Foto: Nora Muñoz Otero

Derrota a la Nau del Clot

19 de febrer de 2023 a les 13:19

El CBF Cerdanyola cau per 68-59 davant el Grup Barna en un partit on va passar factura un mal arbitratge i un mal tercer quart del conjunt verd. Tot i la derrota, les de Pili Bilbao continuaran una setmana més fora de la zona de descens.

La visita a La Nau del Clot sempre és exigent per qualsevol equip que li toca jugar allà, ja que estem parlant del pavelló més petit de la categoria i on el factor ambiental sempre juga a favor del Grup Barna. Amb tot això, el CBF Cerdanyola havia d’intentar assolir la tercera victòria consecutiva per així poder allunyar-se de la zona baixa de la taula i empatar a números amb el conjunt barceloní.

En el primer quart va regnar la igualtat, però en els primers 3 minuts de joc, el conjunt verd va aconseguir distanciar-se de 5 punts gràcies al bon encert de jugadores com Josefina Torruella (5-10). El quadre roig-i-negre s’agafava a Núria Grau i Paula Roig per no despenjar-se del partit, i això els va permetre retallar distàncies en el tram final dels primers 10 minuts, que va acabar amb el Cerdanyola imposant-se per només un punt de diferència (18-19).

Al segon quart, el Grup Barna va intensificar el seu joc i, ajudat en part a un criteri dispar a l’hora de xiular les faltes personals per part dels àrbitres. Tot això va provocar que comencessin el període amb un parcial de 9-0 que els va servir per col·locar-se 8 punts per sobre a falta de 7 minuts pel descans (28-20). El conjunt vallesà volia reaccionar, però tot i ser un dels partits on més triples van anotar, la resposta immediata de les barcelonines feia difícil retallar la desavantatge en el marcador, fet que va provocar que al descans arribés amb el resultat de 41-32.

A la represa, la tònica no va variar respecte al final del segon quart. El conjunt local seguia amb el seu ritme alt i joc dur, cosa que va agafar a contrapeu a les verdes que van veure com el rival començava a allunyar-se de 13 punts a l’inici del tercer quart (45-32). L’arbitratge va seguir tenint protagonisme, amb faltes en contra del Cerdanyola que no tenien cap sentit i que estaven traient de polleguera a les jugadores de Pili Bilbao. Aquesta tensió la va aprofitar el conjunt local per seguir augmentant la diferència, arribant a col·locar-se 15 punts per sobre a falta de 2 minuts pel final del tercer període. L’única cosa que va poder fer el quadre visitant va ser retallar un punt en els últims segons, començant l’últim quart amb 14 punts de desavantatge (58-44).

En els últims 10 minuts de joc el Cerdanyola va arribar a somiar amb la remuntada, ja que van ser elles les que van augmentar la duresa del joc i no van permetre  les locals anotar amb facilitat. Això els va permetre passar del -14 al -7 en els primers 5 minuts de joc (61-54). El bon moment de Clàudia Baraut en aquest període va provocar que la distància fos de només 5 punts a falta de 3 minuts pel final (63-58). Però el miracle no sar possible, ja que Grup Barna va tornar a posar terra de per mig en el tram final i ja va ser impossible remuntar 9 punts de diferència en els últims segons. Finalment, la victòria va ser per les barcelonines per 68-59 que trenca la ratxa guanyadora de les vallesanes.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola segueix en l’onzena posició amb 6 victòries i 13 derrotes. La setmana que ve rebrà la visita d’un altre rival directe com és el GEIEG de Girona, ara mateix una posició per sobre de les verdes (7 victòries i 12 derrotes). Es jugarà dissabte a Guiera a dos quarts de set de la tarda.

Fitxa tècnica

CB Grup Barna (68): Núria Grau (13), Paula Roig (7), Anna Flores (1), Laura Tierno (9), Andrea Garcia (7), Paula Casadevall (7), Carla Grau (7), Ariadna Garcia (5), Emma Pey (9), Marta Zori (3).

CBF Cerdanyola (59): Carla Pérez (6), Ruth Allison (8), Claudia Baraut (13), Eva Garcia (0), Eva Almasqué (7), Lara Fernández (3), Laia Espin (3), Iona Garcia (7), Clara Díaz (5), Josefina Torruella (7).

Parcials: 18-19 // 41-32 // 58-44 // 68-59