Derrota amb honors Foto: CERDANYOLA VALLES F.C. [@CERDANYOLAFC]

Derrota amb honors

1 d'octubre de 2023 a les 13:44

El Cerdanyola FC perd a Sant Joan Despí contra el filial del Levante Las Planas per 5-3 en un partit on les verdes van plantar cara al líder indiscutible de la categoria, a qui van remuntar l'1-0 inicial, assolint així la victòria parcial al descans (1-2). Un arbitratge millorable a la segona part va condicionar l'encontre en favor de les locals, on van mostrar el seu poder físic per acabar guanyant els tres punts.

Que hi hauria molts gols en el partit que enfrontava al Levante Las Planas "B" i el Cerdanyola FC s'intuïa veient les estadístiques del conjunt santjoanenc (19 gols en tres jornades de lliga), però el que ningú esperava era que els gols estiguessin tan repartits entre els dos conjunts i que les verdes arribessin a posar contra les cordes a l'únic equip invicte la Lliga Preferent. I això que van haver de jugar amb Júlia Roig sota pals per la baixa d'última hora de Dèlia Zambrano.

El partit va començar amb el Levante Las Planas aplicant la lògica previsible i es va avançar en el minut 3 gràcies al gol d'Ariadna Llivina aprofitant una pèrdua de pilota de la defensa verda, cosa que feia preveure els pitjors presagis. Però les vallesanes no van abaixar els braços i van empatar al minut 12 després d'una contra de llibre que li va servir a Laura Chic per deixar-li una pilota en safata de gol a Aroa Garcia per empatar de nou l'encontre. Aquesta diana va esperonar a les verdes i es van mostrar molt sòlides en defensa i contundents en atac. Al minut 32, va saltar la sorpresa a Sant Joan Despí quan Claudia Lázaro va fer l'1-2 rematant de cap una falta centrada per Andrea Bueno, situant al Levante Las Planas per darrere del marcador per primer cop en tota la temporada. El domini era clar per les visitants, que continuaven generant perill a l'àrea rival. Abans del descans, Nuria Ortega va tenir l'1-3, però el seu xut va marxar per sobre el travesser.

A la represa, la il·lusió per rascar alguna de Las Planas es va esfumar ràpidament, perquè les locals van imposar la seva superioritat, amb el gol de l'empat de Paula López al minut 49 després d'una jugada combinada ràpida de les santjoanenques. Al minut 60, va haver-hi la gran polèmica del partit quan el conjunt ahir vestit de blanc va posar en joc un servei de banda 10 metres més avançat, que va acabar desencadenant la falta que suposaria el 3-2 de Nerea Romero, fet que va ser molt criticat per la banqueta vallesana i que va provocar l'expulsió de Kike Casañ, el segon entrenador cerdanyolenc. Amb l'avantatge de les del Baix Llobregat, el seu ritme de joc va ser imparable i quatre minuts més tard Alma Ros faria el 4-2 aprofitant una contra letal en la qual Júlia Roig no va poder fer res. Les esperances verdes es van esvair del tot quan al minut 79 Mar Garcia va fer el 5-2 rematant de cap al segon pal un córner. Va poder maquillar el resultat el conjunt de Raül Raposo amb el gol de Laura Chic al minu 83, però no va servir per evitar la derrota per 5-3, això sí, amb el cap ben alt perquè en tot moment van plantar cara contra el gran favorit de la categoria per assolir l'ascens a 3a RFEF.

Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC se situa en la desena posició de la taula amb 4 punts. La propera setmana rebrà al FC Martinenc, equip que ara mateix té 3 punts i es troba en la zona baixa de la taula ocupant la catorzena plaça.

Fitxa tècnica

Levante Las Planas “B” (5): Aina Ortega; Saray Bocardo, Ariadna Llivina (Mar Garcia 46’), Aina Meya (Paula López 46’), Maria Benedicto, Nerea Romero (Helena Blanes 76’), Natali Rosales, Rocio Muñoz, Carla Ventura, Alma Ros, Sandra Carrasco.

Cerdanyola FC (3): Julia Roig; Maria Urpina, Andrea Bueno, Andrea Barbero, Júlia Vegué; Claudia Lázaro (Carla Collado 76’), Naroa Altuna, Núria Ortega (Mireia Casacuberta 46’); Ariadna Gorrindo, Aroa Garcia, Laura Chic.

Gols: 1-0 Ariadna Llivina (3’), 1-1 Aroa Garcia (12’), 1-2 Claudia Lázaro (32’), 2-2 Paula López (49’), 3-2 Nerea Romero (60’), 4-2 Alma Ros (64’), 5-2 Mar Garcia (79’), 5-3 Laura Chic (83’).

Amonestacions: Natali Rosales (36’) pel Levante Las Planas “B” i Andrea Bueno (41’), Claudia Lázaro (54’), Raul Raposo (59’), Maria Urpina (59’), Andrea Barbero (59’) i vermella directa per Kike Casañ (segon entrenador) (60’) pel Cerdanyola FC.