Derrota després d’un últim quart per oblidar

7 de novembre de 2022 a les 8:40

El CBF Cerdanyola continua amb la seva mala ratxa i ja són cinc les derrotes que porta de forma consecutiva. Contra Grup Barna es va competir els primers tres quarts, però en els últims cinc minuts de joc les verdes van desaprofitar 11 punts d'avantatge i van acabar perdent per 61-67.

La jornada de diumenge es presentava pel CBF Cerdanyola amb la necessitat de retrobar-se amb la victòria després de quatre partits seguits sense aconseguir-ho i, sobretot, per refer-se del cop dur de la setmana passada, on després de tres pròrrogues no va poder vèncer a El Olivar. El rival, el Grup Barna, un vell conegut de la Copa Catalunya. Les barcelonines van ser les grans rivals de les verdes la temporada 21-22 en la lluita pel títol regional i, enguany, es tornaven a veure les cares en una categoria superior.

El partit va començar molt igualat entre tots dos conjunts, començant molt fort des de la línia de 3, sobretot Grup Barna, que en els primers 5 minuts ja n'havia fet 3 per col·locar-se un punt per sobre (10-11). El quadre local s'agafava als punts de Claudia Baraut, màxima anotadora en el dia d'ahir amb 17 punts, per mantenir-se a prop de les barcelonines, acabant el primer quart amb el resultat de 13-14.

Al segon quart, l'empat va estar present en el lluminós en els primers 3 minuts de joc, on el tir exterior de les verdes va ser clau per mantenir a ratlla a les seves rivals, arribant a empatar el partit a 23 quan faltaven 5 minuts pel descans. En els instants finals, les locals van assolir una diferència de 5 punts d'avantatge, però en l'últim minut, una cistella de Paula Roig i un triple de Paula Casadevall sobre la botzina van provocar que s'arribés al final del segon quart amb el resultat de 30-30.

A la represa, es va poder veure un ritme frenètic dels dos equips, però era el Cerdanyola qui tenia millor punteria, fet que va provocar que durant el tercer període anotés 24 punts, gairebé el que havia aconseguit en els dos primers quarts, on van ser determinants jugadores com Carla Pérez o Ruth Allison, que es van fer càrrec de gairebé la meitat dels punts, tot i que també van ser determinants els triples d'Eva Almasque i Claudia Baraut, fet que va provocar que les verdes arribessin a tenir aventatges de fins a 9 punts a falta de 3 minuts pel final del període (48-39). Aquesta diferència la van mantenir abans de començar l'últim quart, que el començaven amb un 54-45 a favor.

En els últims 10 minuts es va consumar el desastre. Tot i que les locals van tenir un inici arrasador, on van aconseguir situar-se 11 punts per sobre en els primers 5 minuts de joc (58-47), sent clau jugadores com Laura Sória o Carla Pérez. Però a partir d'aquest moment, les d'Eloi Acedo van accelerar el ritme del partit i gràcies a jugadores com Paula Roig o Anna Flores van obtenir un parcial de 0-12 que els va donar l'avantatge en el marcador a només 2 minuts pel final (58-59). Les locals necessitaven tornar a tenir l'encert anotador del principi, però només trobaven la sort dels punts mitjançant els tirs lliures i al final, un triple d'Anna Flores a l'últim minut va matar definitivament el partit a favor del Grup Barna, que es va acabar enduent la victòria per 61-67, suposant també la cinquena derrota consecutiva de les vallesanes des que va començar la Liga Femenina 2.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola se situa en la dotzena posició amb 1 victòria i 5 derrotes. La setmana que ve tocarà viatjar fins a Girona per enfrontar-se al Geieg. Serà dissabte a un quart de set de la tarda.

CBF Cerdanyola (61): Carla Pérez (12), Ruth Allison (7), Claudia Baraut (17), Eva Garcia (0), Eva Almasque (7), Lara Fernández (2), Laia Espin (3), Iona Garcia (3), Clara Díaz (0), Laura Soria (10).

Grup Barna (67): Núria Grau (7), Paula Roig (12), Anna Flores (14), Júlia Soteras (0), Sabela Reigosa (0), Laura Tierno (5), Paula Casadevall (10), Carla Grau (2), Ariadna Garcia (2), Emma Pey (10), Marta Zori (5).

Parcials: 13-14 // 30-30 // 54-45 // 61-67.