Derrota dolorosa a Guiera Víctor Medina (CB Cerdanyola - CB Ripollet) / Núria Puentes

Derrota dolorosa a Guiera

23 de gener de 2024 a les 12:17

El CB Cerdanyola va perdre a casa davant el CB Ipsi (79-86) en l’última jornada de la primera volta de Super Copa Catalunya. El conjunt barceloní estaria més inspirat en el tram final d’un partit marcat per la màxima igualtat.

Després d’una setmana marcada pel canvi d’entrenador, amb el debut de Xavi Riera després de la marxa de Bernat Elías, el CB Cerdanyola necessitava un victòria que propiciés un punt d’inflexió a l’equip. Rebia al CB Ipsi a Guiera, un rival directe en l’objectiu de la permanència, amb les mateixes victòries i derrotes (3 victòries i 9 derrotes).

En el primer quart, el Cerdanyola estaria més encertat de cara a cistella. Xavi Pagés tindria una actuació destacable durant els minuts inicials de joc, el pivot anotaria els primers punts que li permetien a l’equip agafar avantatge en el marcador. Tot i el bon inici cerdanyolenc, el conjunt visitant començaria a agafar impuls en el partit per mitjà d’un pletòric Guillem Pérez, que era providencial per igualar el partit al final del primer quart (18-18).

El segon període seria favorable als interessos del Ipsi. Els errors defensius del Cerdanyola, factor que està condicionant negativament a l’equip aquesta temporada, permetrien al Ipsi col·locar-se per davant en el marcador i arribar al final de la primera meitat del partir amb una diferència de més cinc en l’electrònic (44-39).

A l’inici de la segona part es notaria un punt d'inflexió respecte el joc del Cerdanyola. Mateo Suárez, un dels jugadors més determinants dels locals, i Genís Tena, capità de l’equip, serien decisius per retallar la diferència en el marcador. La bona actuació de l’equip local al tercer quart permetria situar-se a només un punt per afrontar el darrer període.

En l’últim quart, el CB Cerdanyola es posaria fins a vuit punts per sobre, establint la màxima avantatge favorable del partit. Malgrat això, un parcial de 0-12 en contra, a més de l’expulsió de Xavi Pagés per la cinquena falta personal, feien que el CB Ipsi acabés emportant-se la victòria de Guiera. Un resultat dolorós pels verds, que tanquen la primera volta de la lliga en última posició en solitari amb 3 victòries i 10 derrotes. La setmana vinent el CB Cerdanyola visita la pista del Masnou Basquetbol, rival directe, en la primera jornada de la segona volta de Super Copa Catalunya.