Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Des d’ERC dubten que la carpeta Bosc Tancat estigui definitivament tancada
Des d’ERC dubten que la carpeta Bosc Tancat estigui definitivament tancada Íñigo Enterría, portaveu Grup Municipal ERC

Des d’ERC dubten que la carpeta Bosc Tancat estigui definitivament tancada

5 de març de 2024 a les 12:40

Des d’ERC dubten que la problemàtica que arrossega la ZEM Bosc Tancat estigui tancada i solucionada com afirma el govern i denuncien una important manca d’aportació de documentació per part del concessionari que torna a deixar palesa una mala gestió del servei.

Audios

05-03-2024 Entrevista Iñigo Enterria (ERC)

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Iñigo Enterria, creu que els dos punts sobre la ZEM Bosc Tancat debatuts al passat Ple sobre la nova cessió del contracte de gestió i el compliment d’una sentència favorable a un anterior concessionari, “només són un punt i seguit d’una mala gestió que dura anys”. Enterria recorda que “la manca d’aportació de documentació dels concessionaris és especialment greu perquè impossibilita que no es puguin girar una sèrie de cànons variables que reclamen els serveis econòmics de l’Ajuntament”. 

Sobre la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona estimant el recurs interposat per un anterior adjudicatari, Sport Natura Rural, contra acords plenaris dels anys 2013 i 2018, Enterria recorda que la sentència és contra una votació del Ple al 2018, amb els vots de PSC, PP, Cs, CiU i ICV, que “desestimava un pla de viabilitat presentat pel concessionari d’aleshores, obligant a l’Ajuntament a anar a un procediment judicial que tothom sabia que es perdria, però ajudava a desgastar al govern del Compromís”.

Un altre tema judicial debatut al Ple va ser la personació de l’Ajuntament en el recurs interposat per diverses entitats del sector immobiliari i la propietat urbana contra la declaració com a zona de mercat residencial tensionat de Cerdanyola. ERC celebra que l’Ajuntament es personi per defensar els interessos de la ciutat en un tema tan preocupant com les dificultats d’accés a l’habitatge, i reclamen mesures com “altres polítiques socials i d’habitatge en qüestions de rehabilitació, un parc de lloguer, incentius a privats per posar habitatge al mercat de lloguer o incidir en els grans tenidors per evitar pisos buits o ocupacions problemàtiques”. 

El Ple va acordar l’adhesió a l’European Forum for Urban Security i Enterria espera que formar part d’aquest xarxa acabin resultant una eina útil i que més enllà de cobrir l’expedient i quedar bé serveixi per impulsar polítiques concretes en benefici de la ciutat.

Sobre les diverses mocions aprovades al Ple, n’hi havia tres amb participació d’ERC. Una demana la participació activa de l’Ajuntament en la gestió de l’acollida de persones nouvingudes. Una altra insta al govern a elaborar una diagnosi amb l’objectiu de tenir localitzats els habitatges desocupats, definir com a habitatge buit l’habitatge que roman desocupat permanentment per un termini de més de dos anys i penalitzar aquells habitatges que estiguin buits. La tercera demana considerar refugi climàtic les piscines públiques del Turonet, Montflorit i Bosc Tancat, instant al govern a implementar abans de l’obertura de les piscines de tots els sistemes d’estalvi disponibles per minimitzar el consum d’aigua.