Descens certificat Foto: @cbboetmaresme

Descens certificat

26 de març de 2023 a les 19:43

El CBF Cerdanyola cau per 84-57 davant el BOET Mataró i perd la categoria de forma matemàtica a falta de dues jornades per acabar la fase regular de Lliga Femenina 2.

La visita al Pavelló Valldemia de Mataró no semblava la millor opció per a que el CBF Cerdanyola evités perdre la categoria aquest cap de setmana. S’havien de veure les cares contra el BOET Mataró, equip que ocupa la cinquena posició i que està lluitant per jugar la fase d’ascens a Lliga Challenge, per tant, no regalaria absolutament res a les verdes.

El partit va començar amb un Cerdanyola ben plantat a la pista i imposant-se des de la línia de 3, sobretot mitjançant Iona Garcia i Carla Pérez, col·locant el 6-9 en el marcador en els primers 5 minuts de joc. Però va ser en el moment que jugadores com Laia Soler o Mireia Vila es van posar les piles per donar l’avantatge en el lluminós a les mataronines en el minut 7 (13-9) i això ja va ser definitiu en el desenllaç del duel. El vendaval local era imparable i amb una efectivitat pràcticament impecable van acabar el primer quart amb un incontestable 28-15.

Al segon quart, la superioritat local va ser encara més patent que, sumat als 7 punts que van fer les verdes en tot el període, van fer que fossin 10 minuts molt dolorosos per elles i que va deixar tancat el matx. Les d’Enric Cervera es van mostrar molt sòlides des del perímetre, sobretot Laia Soler i un parcial de 19-0 va ser letal per col·locar el 55-22 en el marcador al descans.

A la represa, i amb tot perdut, les verdes van jugar sense pressió i va ser el moment que van jugar els seus millors minuts sobre la pista. A més, Pili Bilbao va donar minuts a jugadores del junior com Berta Vallespín, Laura Moral o Sara Forés, que van fer un bon paper l’estona que van jugar. Moral, amb 7 punts, i Ruth Allison van ser jugadores determinants per retallar els 33 punts de desavantatge, passant estar a 19 del BOET a falta de 2 minuts pel final del tercer quart. Però en l’últim minut del període locals van tornar a col·locar-se per sobre de la barrera dels 20 punts, encarant els últims 10 minuts amb el marcador de 67-42.

L’últim quart no va tenir gaire història. El matx ja no permetia creure en miracles i l'únic que buscaven les vallesanes era no fer més dolorosa la derrota. En el tram final, Pili Bilbao va treure sobre la pista a totes les juniors disponibles, a més d’Anna Homs, per a que acabessin el partit, deixant com a “veterana” a Eva Almasqué en una mostra de deixar clar que el futur del primer equip del Cerdanyola ha de quedar en les seves mans. Finalment, la derrota no es va poder evitar i les verdes van acabar caient per un contundent 84-57.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola certifica matemàticament el seu descens de categoria quan encara queden dues jornades per a que acabi la fase regular. La setmana que ve jugarà l’últim partit a casa contra la UE Mataró, equip que també s’està jugant la fase d’ascens a Lliga Challenge. Es jugarà dissabte a dos quarts de set de la tarda.

Fitxa tècnica

BOET Mataró (84): Blanca Garcia (0), Irene Broncano (8), Janna Martínez (6), Paula Curto (10), Andrea Martínez (2), Mireia Vila (11), Ariadna Magriñà (9), Queralt Coll (6), Laia Soler (19), Adama Badjie (6), Martina Fernández (7).

CBF Cerdanyola (57): Carla Pérez (5), Ruth Allison (12), Claudia Baraut (7), Eva Almasqué (10), Laia Espin (9), Iona Garcia (5), Clara Díaz (0), Josefina Torruella (0), Anna Homs (2), Sara Forés (0), Laura Moral (7), Berta Vallespín (0).

Parcials: 28-15 // 55-22 // 67-42 // 84-57