Descobrir el nostre passat
15 de març de 2017 a les 11:10El Bilos i la Betinin tornaran a ensenyar casa seva durant la visita teatralitzada al Poblat de Ca n'Oliver el proper diumenge 19 de març, a partir de les 11.30 hores. L'activitat és gratuïta i recomanada per a majors de 8 anys i no requereix inscripció prèvia.
El Centre de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola i el Museu de Ca n'Oliver ofereixen una visita teatralitzada al Poblat Ibèric de Ca n'Oliver en companyia del Bilos i la Betinin, veïns de l'indret. Aquests dos personatges ibèrics explicaran com era el seu poble al segle III a.C.
Les persones assistents podran aprofitar l'ocasió per a preguntar-los tot el que vulguin saber sobre la cultura ibèrica i descobrir una infinitat d'aspectes relacionats amb la vida quotidiana de les famílies que hi vivien al poblat. També podran indagar en misteris com l'escriptura del ibers o els seus enterraments infantils.
Descobrir Sant Iscle
El mateix diumenge 19 de març es farà, com és habitual cada tercer diumenge de mes, a les 12 hores una visita guiada a l'església de Sant Iscle, que estarà oberta al públic entre les 10 i les 14 hores. Sant Iscle és un temple romànic bastit al segle XII sobre l'església i el cementiri de tombes antropomorfes del segle X.
El temple romànic original era d'una sola nau, coberta amb una volta de canó, amb un únic absis de planta semicircular i una volta de quart d'esfera situat a llevant. L'absis estava decorat amb unes pintures romàniques que a la part baixa representaven una Epifania, actualment exposades al Museu Diocesà de Barcelona. Al principi del segle XX la façana del temple es va remodelar, s'hi va incorporar una decoració neogòtica i se'n va eixamplar el campanar. El 1995 l'església es va rehabilitar i es van suprimir el campanar torre i el cor.