Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Desconvocada la vaga a Aiscondel a l'arribar a un principi d'acord amb l'empresa
Desconvocada la vaga a Aiscondel a l'arribar a un principi d'acord amb l'empresa

Desconvocada la vaga a Aiscondel a l'arribar a un principi d'acord amb l'empresa

7 de novembre de 2003 a les 0:00

Els treballadors i treballadores d’Aiscondel Laminados S.A. han decidit desconvocar la vaga que mantenien per un  Expedient de Regulació d’Ocupació, que afecta a 46 dels 103 integrants de l’actual plantilla, al arribar a un principi d’acord amb Vinilikas Industrial S.L., propietària de la planta d’Aiscondel a Cerdanyola.

El comitè d’empresa demanava que l’Expedient de Regulació, el tercer en 20 anys, fixés una indemnització de 37 dies per any treballat. En el cas de les pre jubilacions es volia fixar un mínim per pagar el 100 percent del sou net fins als 61 anys. La presidenta del comitè, Rosa Vilaró, considera assolides aquestes reivindicacions. L’acord assolit mantindrà la seva validesa pel que respecta a la segona fase de l’Expedient de Regulació que s’haurà d’aplicar durant l’any vinent i que afectarà a 17 treballadors més.

Vinilikas Industrial S.L. també s’ha compromès a aplicar un pla de viabilitat industrial per assegurar la producció i el futur de la planta de Cerdanyola. Rosa Vilaró es mostrava confiada en la promesa de l’empresa de continuar la producció a la planta de Cerdanyola, "pensem que els 40 llocs de treball que quedaran estan assegurats, al menys tot el que es pot assegurar dins l’actual mercat laboral. No oblidem tampoc que Banc de Sabadell és el propietari dels terrenys on s’ubica Aiscondel, i el contracte d’arrendament té una vigència determinada. La intenció de Vinilikas Industrial es buscar una nova ubicació per reordenar la fàbrica, fins i tot, si s’escau, abans de finalitzar el contracte. Els 40 treballadors que quedin després de la segona fase de l’Expedient de Regulació mantindran el seu lloc en la nova ubicació de la fàbrica".

Aiscondel Laminados S.L. ha patit tres Expedients de Regulació d'Ocupació en els darrers vint anys. Ara fa deu anys va ser comprada per Uralita. En aquell moment hi havien uns 600 treballadors i treballadores. Al 2003 en quedaven 103, que es reduiran a 40 el proper 2004.