Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Desenes d'estudiants acampen a la UAB en solidaritat amb Palestina

Desenes d'estudiants acampen a la UAB en solidaritat amb Palestina

29 de maig de 2024 a les 8:12

Estudiants de la UAB acampen a la plaça Cívica del Campus en suport a Palestina i per reclamar al rectorat que es trenquin relacions amb Israel. Els estudiants mantindran l’acampada com a mesura de pressió perquè el claustre de la UAB trenqui, aquest dijous, 30 de maig, les relacions amb empreses i institucions israelianes.

El claustre de la UAB votarà aquest dijous una moció on es demana al rector trencar relacions amb Israel i, per exemple, suspendre la mobilitat d’estudiants, docents i investigadors amb universitats israelianes.

Lluís, un dels estudiants acampats al passadís que enllaça l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat amb la plaça Cívica del campus, explica que si no s’aprova la moció continuaran amb les seves protestes perquè no volen “ser còmplices amb el genocidi que s’està produint a Palestina”.

Els estudiants recorden que hi ha altres universitats, com la de Barcelona o la de Granada, que ja han trencat relacions amb Israel.

L’acampada s’iniciava ahir al migdia després que una manifestació passés per diverses facultats i espais del campus de la UAB corejant lemes com “Isareal no és un estat, és una ocupació”, “Israel assassina, Europa patrocina”, “UAB, prou complicitat” o “No és una guerra, és un genocidi”.

Galeria d'imatges