Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Destitueixen com a coordinador de selectivitat al professor de la UAB suspès per...
Destitueixen com a coordinador de selectivitat al professor de la UAB suspès per abús d’autoritat

Destitueixen com a coordinador de selectivitat al professor de la UAB suspès per abús d’autoritat

17 de març de 2023 a les 12:25

El conseller de Recerca i Universitats ha confirmat la destitució de la coordinació de selectivitat al professor de la UAB suspès de sou i feina per abús d’autoritat. Joaquim Nadal demana que s'aparti preventivament els professors de seguida que hi ha una denúncia per assetjament.

Segons ha publicat el diari 'Ara', la suspensió d’un any i dos mesos de feina i sou a un professor de Filologia Espanyola ha arribat després que una alumna de doctorat ho denunciés per assetjament sexual i set més per assetjament laboral i abús de poder. El professor era també el coordinador dels exàmens de Llengua Castellana en les proves d'accés a la universitat, les PAU.

La secretària general de la UAB, Ester Zapater, ha lamentat avui davant la premsa "no haver estat capaços de transmetre prou confiança" a les persones denunciants tot i que també ha apuntat haver-les estat acompanyant amb atenció psicològica i suport jurídic.Zapater ha demanat reformes legals perquè la Universitat pugui activar els protocols adequats més ràpidament i fer el procés sigui més eficient.

Al llarg de la jornada d'avui s'han produït protestes al diferents punts del campus per part de treballadors i estudiants. Segons la delegació sindical de la CGT a la UAB, el professor “es beneficiava de la seva coordinació a les PAU per relacionar-se fins i tot amb menors” i els representants sindicals critiquen que fins ara no s’hagi “pres cap mesura i han permès que ho continués fent”.

 

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha manifestat avui en una entrevista a Ràdio Estel que el professor quedarà “radicalment separat de les PAU” ja que “és una obligació moral i política separar la poma del cistell”.

Aquest cas arriba la mateixa setmana en què la UAB ha apartat un altre professor, Àlvar Sànchez, catedràtic de Física, després de ser condemnat a un any i mig de presó per assetjament sexual a una altra estudiant de doctorat.

Joaquim Nadal reclama que quan apareix un cas d'abús sexual “la sanció ha de ser immediata amb caràcter preventiu, apartant el cas del contacte”. El conseller remarca que cal ser contundent “des de l'inici per evitar que els temes es perpetuïn i es podreixin”.

En relació a aquest cas a Ciències, el Consell de Govern de la UAB ha publicat un comunicat en què assegura que aquesta sentència de caràcter penal s’ha produït “gràcies a les accions dutes a terme per la UAB” i  demostra que “avancem de forma decidida en l’erradicació de les violències masclistes a les nostres aules, alhora que assumim que de tots aquests processos en podem i n’hem de treure lliçons per fer més àgils i eficients les nostres actuacions”. El Consell de Govern manifesta “empatia i suport a totes i cadascuna de les persones de la comunitat universitària que s’han pogut veure afectades per aquesta situació”.