Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Detingut a Cerdanyola un home acusat de tres robatoris violents a agències de vi...
Detingut a Cerdanyola un home acusat de tres robatoris violents a agències de viatge de Barcelona

Detingut a Cerdanyola un home acusat de tres robatoris violents a agències de viatge de Barcelona

18 de setembre de 2023 a les 8:28

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut a Cerdanyola un home, de 52 anys, relacionat amb tres robatoris violents a agències de viatge situades al districte barceloní de Sant Andreu.

Els fets es van cometre entre el 24 de juliol i el 21 d’agost, la detenció es va produir a Cerdanyola el passat 6 de setembre, tot i que els Mossos l’han anunciat ara. De fet, la guàrdia Urbana l’havia detingut el 25 d’agost per intentar robar a una agència i, més tard, els investigadors van constatar que el mateix autor havia atracat amb dies abans.

El dia 24 de juliol es va rebre la primera denúncia per robatori violent. En aquest cas l’autor duia una perruca. L’home va accedir a l'interior de l’agència de viatges i va seure a una cadira sense alertar als treballadors. Seguidament, va treure un ganivet i va intimidar a la treballadora perquè li donés els diners de la caixa, la va tancar a l'interior d’un quartet i va aprofitar per regirar els calaixos. L’home va endur-se 1200 euros.

El 16 d’agost, es va tenir coneixement d’un altre cas molt similar, també a una agència de viatges de Sant Andreu, on el lladre va accedir a l’agència amb la caputxa posada i de manera intimidant va exhibir directament l’arma blanca al mateix temps que demanava diners. En aquest cas el detingut va demanar les claus de l’agència i va aprofitar per tancar als treballadors a l'interior i assegurar-se la seva fugida. Va aconseguir sostreure 2700 euros.

Dies més tard, el 21 d’agost el lladre es va dirigir a una altra agència de viatges del mateix districte. Va trucar al timbre exterior per accedir i la treballadora li va donar pas. Quan va accedir, va extreure d’una bossa que portava una arma blanca i a la vegada una samarreta per ocultar-se la cara i va sostreure 150 euros. Després d’intimidar a la treballadora perquè no sortís de l'interior, va marxar del lloc. L’autor fugia sempre a peu.

Davant aquest fets, el dia 25 d’agost, els investigadors van tenir coneixement d’una detenció de la Guàrdia Urbana de Barcelona per una temptativa de robatori a una de les agències anteriorment saquejada, que podria estar relacionada amb els anteriors casos.

En aquest cas, el detingut es va dirigir cap a l’agència i va començar a forçar la porta d’accés per accedir al interior. La treballadora va intentar blocar la porta per impedir-ho. El detingut va insistir fins que va accedir a l'interior i va forcejar amb la víctima a qui volia arraconar i portar fins a una zona on guardaven els diners.

L’investigat semblava conèixer detalls de l’agència per la seva forma d’actuar. Finalment va ser detingut. Gràcies a aquesta identificació junt amb la investigació es van poder resoldre tres casos més al mateix districte.