Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Opinió

  • Portada
  • Opinió
  • Diada de l'Onze de setembre: la República Catalana de baix a dalt

Diada de l'Onze de setembre: la República Catalana de baix a dalt

12 de setembre de 2021 a les 21:01

Des de Guanyem Cerdanyola encarem la Diada Nacional de Catalunya reivindicant els drets del poble de Catalunya i recordant que del carrer venim, al carrer tornarem. Des de Guanyem no entenem la decisió de l’alcalde de la ciutat de limitar el màxim l’acte de la diada, quan el PROCICAT ho permet. També ho fem en un context de pandèmia, que ha sigut un gran cop per tota la societat i ha desmobilitzat les reivindicacions socials i nacionals. Per tant, ara més que mai, hem de tornar a mobilitzar-nos per defensar els nostres drets. Dos exemples ben clars de properes mobilitzacions són l’ampliació de l’aeroport del Prat o la candidatura als JJOO d’hivern per part de la Generalitat de Catalunya. Ara més que mai cal defensar un país sostenible. En el cas de Cerdanyola, continuem reivindicant transparència en la construcció del nou centre direccional.

Cal també reivindicar avui, i tot l’any, la necessitat d’un pla de xoc de foment de la llengua catalana, a Cerdanyola i a Catalunya. Vivim preocupades els resultats dels últims estudis de l’ús de la llengua catalana arreu del territori i això, depèn de nosaltres mateixos i també, de l'administració.

A més, aquest setembre també està prevista la trobada de la taula de diàleg entre el govern català i espanyol. Aquesta suposada taula de diàleg comença de mal peu, sense debatre qüestions cabdals com són l’amnistia i l’autodeterminació del poble de Catalunya. A més, la repressió segueix arreu del territori amb milers de represaliats i això no pot seguir d'aquesta manera.

Per tot això, fem una crida a participar en les mobilitzacions convocades arreu del país per la Diada, a la participació massiva a la manifestació del pròxim 19 de setembre contra l'ampliació de l'aeroport del Prat, i a reorganitzar-nos arreu per reactivar la mobilització necessària i sostinguda per a garantir el camí cap a l'autodeterminació, la independència i la justícia social pels Països Catalans.

Visca la Terra!

Guanyem Cerdanyola