Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Diego Herrera, guanyador de la 6a biennal A Photoreporter

Diego Herrera, guanyador de la 6a biennal A Photoreporter

2 de juny de 2023 a les 10:57

L'Agrupació Fotocine Cerdanyola-Ripollet (Afocer) ha donat a conèixer el nom dels guanyadors del certamen A Photoreporter. Diego Herrera ha aconseguir el premi absolut amb una col·lecció d'imatges de la guerra a Ucraïna.

Diego Herrera és el guanyador absolut del Premi d’Honor de la Biennal A Phtoreporter d’aquest 2023. Herrera, autor de Burgos, ha estat reconegut per la sèrie de fotografies Ucraïna, l’última guerra a Europa, un reportatge esfereïdor sobre la cruesa de la guerra. 

El certamen, que organitza l’Agrupació Fotocine Cerdanyola-Ripollet, ha arribat a la seva cinquena edició i compta amb tres apartats: fotoperiodisme lliure, social i col·leccions. En cada apartat es donen diferents reconeixements patrocinats per algunes de les entitats fotogràfiques més importants del món, com la Federació Internacional d’Art Fotogràfic (FIAP), la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF) o la Global Photographic Union (GUP), entre d’altres

En la categoria de fotoperiodisme lliure, el guanyador de la medalla d’or FIAP ha estat Bekir Yesiltas, de Turquia, en social Adriana Muñoz, de Mèxic, i en col·lecció, com dèiem, Diego Herrera, d’Espanya. 

El president de l’entitat organitzadora de la biennal, Josep Manel Requena, explica que han volgut mostrar els treball de gran qualitat que es fan en el món del fotoperiodisme en l’àmbit en l’àmbit amateur. Especialment destacat és també l’apartat social en el que s’aborden problemes socials, econòmics, factors que afecten a la convivència i el benestar de les persones, etc.

Enguany han participat en el concurs 121 autors que han presentat unes 1.400 fotografies aproximadament; una xifra molt allunyada de les 14 mil imatges que s’havien arribat a rebre en el ja desaparegut certamen Aqüeducte. Josep Manel Requena explica que el fotoperiodisme no és un dels temes més habituals en el món del fotoperiodisme amateur i per aquest motiu la participació és inferior. Però, a més, aquest número d’imatges permet que el jurat, enguany integrat per Katy Gómez, de la MCEF, la fotògrafa Nuria Puentes i Jean Saleilles, president Federació Fotogràfica de França, pugui treballar amb major comoditat. 

Josep Manel Requena explica que en aquesta biennal el que més prima en la valoració del jurat és l’impacte visual i social i, em definitiva, la història que ens expliquen a través de les imatges. Aquestes fotografies arriben de tot el món, d’Índia, Iran, Itàlia o Turquia, entre d’altres, i mostren situacions bèl·liques o socials que pot ser seria difícil conèixer a través d’altres mitjans. 

El lliurament dels premis guanyadors i la inauguració de l’exposició a la sala Elisa Arimany tindrà lloc a la tardor d’aquest any. 

Galeria d'imatges