Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Distincions per a tres alumnes de l'institut Jaume Mimó

Distincions per a tres alumnes de l'institut Jaume Mimó

14 de juny de 2007 a les 0:00

Andrea Calderón, Enrique Arroyo i Eduard Fosch han estat guardonats amb el primer premi de la Fundació Pere Tarrés i el primer i segon premi del Programa Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona, respectivament pels seus treballs de recerca de 2n de batxillerat. Uns treballs que ja van formar part fa uns dies de la Mostra de Treballs de Recerca que organitza el Centre de Recursos Pedagògics i l'Ajuntament de Cerdanyola dels 5 instituts públics de la ciutat

Tres alumnes de 2n de Batxillerat de l'institut Jaume Mimó de la nostra ciutat: Andrea Calderón, Enrique Arroyo i Eduard Fosch, han rebut diferents guardons pels seus treballs de recerca. Calderón ha estat guardonada amb el primer premi de la Fundació Pere Tarrés per un treball sobre les sales de veno punció de Ciutat Vella i la Vaall d'Hebron; Arroyo ha rebut el primer premi del Programa Argó de la UAB per un estudi sobre el règim nazi i el segon premi del mateix programa se l'ha endut Fosch per una recerca sobre els matrimonis de conveniencia. Tots tres coincideixen en mostrar-se molt satisfests pel reconeixement rebut i valoren molt el fet que professionals de la matèria que han treballat reconeguin el valor dels treballs.

Sales de venopunció, règim nazi i matrimonis de conveniència

Quan es va plantejar sobre quin tema volia fer la recerca, Andrea Calderón, va voler unir la seva passió per l'educació social i el fet de poder mantenir contacte directe amb les persones. Per això es va decantar per parlar sobre si les sales de veno punció de Ciutat Vella i la Vall d'Hebron, els dispositius assistencials sanitaris adreçats a toxicòmans en actiu, eren necessàries. Les conclusions de l'Andrea no deixen lloc als dubtes: són totalment necessàries perquè permeten al toxicòman un consum higiènic i controlat i eviten la visió d'aquests malalts al carrer.

Per la seva banda, Enrique Arroyo, va voler combinar la història i l'economia en el seu treball, dues de les disciplines que més li agraden i va investigar sobre si el moviment nazi va ser únicament un règim antisemita o hi havia raons econòmiques. L'Enrique ha explicat que, a més d'una qüestió racial existien, com sempre, segons diu interessos econòmics que van portar a l'exterminació de 6 milions de jueus.

L'Eduard va fer un treball sobre els matrimonis de conveniència entre persones immigrants i autòctones i per això va investigar l'evolució d'aquest tipus de matrimonis en el període comprès entre el 2000 i el 2006. Segons comenta també va parlar sobre què ens fa saber si un matrimoni és de conveniencia o no, seguint les pressumpcions determinades pel Consell de la UE.

Aquests tres joves de Cerdanyola han treballat molt per realitzar la seva recerca, però això no vol dir que no tinguin temps per a les activitats de lleure. El secret: l'organització i saber prioritzar. A més, el fet de treballar amb allò que t'agrada fa les coses més fàcils. Tots tres van enfocar els seus treballs tenint en compte les seves vocacions professionals. Per això, l'Andrea, que es mostra entusiasmada per començar a estudiar a la universitat i no veu l'hora d'iniciar la carrera ha escollit Educació Social que cursarà a l'Autònoma. L'Enrique ha triat la carrera d'Administració i Direcció d'Empreses, tot i que no descarta en un futur estudiar també Història. Per últim, l'Eduard, s'ha decantat per la carrera de Dret perquè pensa que és una disciplina que "abarca tots els àmbits de la vida".

L'Andrea Calderón, l'Enrique Arroyo i l'Eduard Fosch començaran la carrera després de la Selectivitat que avui estan fent i que de ben segur passaran amb nota excel.lent.