Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Dotze infants sahrauís han passat una revisió mèdica al Parc Taulí
Dotze infants sahrauís han passat una revisió mèdica al Parc Taulí

Dotze infants sahrauís han passat una revisió mèdica al Parc Taulí

28 de juliol de 2023 a les 8:30

Dotze infants sahrauís arribats al Vallès Occidental dins el projecte Vacances en Pau han passat una revisió mèdica a les Consultes Externes de Pediatria del Parc Taulí. Aquest any, la visita a l’hospital no ha estat cap experiència nova, perquè la majoria d’elles i d’ells ja van venir l’any passat.

Els infants han rebut la revisió mèdica obligatòria establerta dins el projecte organitzat per l’associació en coordinació amb el Servei Català de la Salut. Els professionals del Parc Taulí han realitzat una revisió completa bàsica, amb visita al Servei d’Oftalmologia, i, qui ho ha necessitat, ha rebut ajuda especialitzada. Les afeccions més comunes d’aquests infants són paràsits intestinals, càries dentals, polls i problemes de desnutrició.

El projecte ‘Vacances en Pau’ funciona des del 2004 i ofereix a les nenes i els nens que viuen en campaments de refugiats al Sàhara Occidental unes setmanes a Catalunya. L’objectiu és alleujar la situació dels infants i de les seves famílies, especialment a l’estiu, on les temperatures arriben fins als 60 graus i les necessitats bàsiques d’alimentació i d’assistència sanitària que no es troben cobertes.

Els infants acollits  conviuran durant dos mesos amb una família d’acollida que els proveiran d’una oportunitat de viure noves experiències. Durant juliol i agost, l’associació organitza activitats com una sortida al Camp Nou, una excursió a la piscina municipal o als Jocs d’aigua de la plaça Catalunya a Castellar del Vallès, així com altres activitats que els infants realitzen amb la seva família d’acollida.