Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • 'Drama i comèdia', un viatge ple d'emocions guiat per l'Agrupació Musical Cerdan...
'Drama i comèdia', un viatge ple d'emocions guiat per l'Agrupació Musical Cerdanyola

'Drama i comèdia', un viatge ple d'emocions guiat per l'Agrupació Musical Cerdanyola

20 de novembre de 2023 a les 12:31

La Banda i la Coral de l'Agrupació Musical Cerdanyola celebren el proper dia 25 de novembre el tradicional Concert de Santa Cecília que es farà al Teatre Ateneu i que enguany tindrà com a fil conductor el contrast d'emocions que evoca la música.

Audios

Entrevista completa a Raúl Lacilla (21-11-2023)

La Banda i la Coral de l’Agrupació Musical Cerdanyola ens convida a fer un viatge ple d’emocions a través del que ens suggereix i ens fa viure la música en el tradicional Concert de Santa Cecília. 

Drama i Comèdia és el títol del nou espectacle que l’agrupació portarà a escena el proper 25 de novembre, dia de la patrona de la música, a l’Ateneu a partir de les 19h. Amb un repertori de gran contrast, els músics cerdanyolencs volen conduir al públic a través d’un món d’emocions diverses, des de l’alegria, fins a la melancolia, la curiositat, la tristesa o la tendresa. 

La música té el poder d’emocionar-nos i aquesta pot ser una bona ocasió per gaudir i viure tot aquest univers que ens descobreix. El director de la Banda de l’Agrupació Musical Cerdanyola, Raúl Lacilla, explica que el concert s’inspira en el símbol de les dues màscares que representen el teatre clàssic, la comèdia i la tragèdia. I aquest serà, precisament, el fil conductor del concert de Santa Cecília, el contrast de les emocions.

La peça musical Divertimento per a banda, del compositor Vincent Persichetti, forma part del repertori del concert que oferirà l’agrupació el proper dia 25. És una peça, segons el director, relativament breu i amb molts contrastos. És aquest Divertimento el que ha inspirat la temàtica de l’actuació en la que el públic ha d’estar obert a analitzar i sentir les emocions de la música. 

Sobre el repertori del concert, Lacilla explica que no vol desvetllar més detalls i convida a tots els amants de la música clàssica i a les persones interessades en descobrir-la a que assisteixin a l’espectacle. 

L’agrupació, una vegada més, vol demostrar la seva versatilitat a l’hora d’interpretar gèneres musicals, des de les propostes més trencadores com la darrera edició del Concert al Castell dedicat a la música de videojocs, fins al concert, com aquest de Santa Cecília, amb un repertori més clàssic. Aquesta llibertat en la programació de l’agrupació és un dels aspectes que més gaudeix el director de la banda, Raúl Lacilla. 

L’Agrupació Musical Cerdanyola ja treballa en la programació del proper 2024, un any molt especial en el que l’entitat celebrarà el seu 25è aniversari. Ja hi ha damunt la taula diverses idees i propostes, segons Lacilla.  

El concert de Santa Cecília del proper dia 25 de novembre es farà a l’Ateneu a partir de les 19h. Les entrades ja es poden adquirir al web de l’entitat, www.amcv.cat. L’aportació serà voluntària i es farà a través de taquilla inversa al finalitzar el concert.