Dura derrota a Porqueres

27 de maig de 2024 a les 22:20

El Cerdanyola FC femení cau golejat al camp del Porqueres per un contundent 6 a 1. Les verdes van donar una bona imatge a la primera part, però a la segona van ser superades pel conjunt local.

UE Porqueres i Cerdanyola FC es van veure les cares aquest passat diumenge al Municipal de Miànigues per disputar la jornada 32 de la Lliga Preferent femenina. Les locals arribaven al partit a la segona plaça de la classificació amb 72 punts i amb la lluita de l’ascens a Tercera Federació en joc. Pel costat visitant, les dirigides per Raúl Raposo ocupaven la sisena posició amb 42 punts. Cal destacar que el Cerdanyola va viatjar amb una convocatòria de 13 jugadores.

El matx va començar amb molt de ritme, amb un Porqueres que va exercir una pressió molt alta i un Cerdanyola que va buscar constantment una sortida de pilota des de la seva porteria. Tania Espinosa, que jugava el seu darrer partit amb Porqueres, va gaudir d’una ocasió clarisima després de rematar lliure de marca al segon pal però Delia Zambrano va fer una aturada espectacular amb la cama dreta. Les dirigides per Marc Cuadros van mantenir aquesta pressió tan intensa sense pilota i cada cop que tenien la possessió van buscar l’esquena de la linia defensiva cerdanyolenca. Les del Pla de l’Estany van trobar premi al 26’, Silvia Gil va obrir la llauna després de batre en un mà a mà a Zambrano (1-0). Alba Arboix també va aprofitar una altre passada en profunditat per fer el 2-0 al minut 43. El Cerdanyola va apretar abans de marxar a vestuaris i Núria Ortega, des del punt de penal, va retallar diferències. El partit va arribar al descans amb un 2 a 1 al marcador.

L’inici de la segona part va ser igualat ja que els dos equips van gaudir d’una sèrie d’aproximacions molt perilloses. A l’hora de joc, Silvia Gil va aprofitar un error en la sortida de pilota cerdanyolenca i va transformar el 3 a 1. Al minut 64 va ocurrir la gran polèmica de l’enfrontament, i es que un dels liniers va decretar com a gol un xut de falta llançat per Alba Arboix que havia aturat sense problemes Delia Zambrano. Aquest mateix linier considerava que l’esfèric havia trasspasat la linia de gol en una acció que no era del tot clara. La decissió va genarar indignació al Cerdanyola FC i el cos tècnic de Raúl Raposo, David Vázquez i Enrique Casañ, va ser expulsat per mostrar el seu incomformisme al cos arbitral. A partir d’aqui, les vallessanes van marxar mentalment del partit i aquesta desconnexió va derivar en tres gols per part de Porqueres. Alba Arboix per partida doble, signant un hat-trick, i Julia Xirgo, van sentenciar amb el definitiu 6 a 1. Al tram final va pujar la temperatura sobre la gespa després d’una entrada duríssima d’una local sobre una de les jugadores verdes. Andrea Barbero i Miriam Martin van ser expulsades per part del Cerdanyola. L’àrbitre principal, Roger Pluma Rovira, va assenyalar el final del partit i Porqueres es va fer amb la victòria per un resultat de 6-1.

D’aquesta manera, l’UE Porqueres es manté segon classifcat amb 75 punts mentre el Cerdanyola FC cau a la setena plaça amb 42. Les verdes tancaran la temporada 2023-24 el proper diumenge a Les Fontetes davant del Sant Cugat.

Fitxa tècnica:

UE Porqueres (6): Laura Quesada; Lydia Crespo, Laura Bonaventura, Laura Merin; Carla Puntonet, Saray Mesa, Carla Puiggrós, Júlia Ballester, Tania Espinosa; Sílvia Gil i Alba Arboix. Once inicial. Laura Llagostera, Claudia Agusti, Laura Micaló, Aina Gallegos, María Fernández, Julia Xirgo, Laura Corona i Martina Caceres. Entrenador: Marc Cuadros.

Cerdanyola FC (1): Delia Zambrano; Miriam Martín, Andrea Barbero, Claudia Lázaro, Carla Collado; Núria Ortega, Aroa García, Laura Chic; Júlia Vegué, Ari Garris i Ari Gorrindo. Once inicial. María Urpina i Ainhara Vázquez. Entrenador: Raúl Raposo.

Gols: 1-0 Sílvia Gil (26’), 2-0 Alba Arboix (43’), 2-1 Núria Ortega (45’), 3-1 Sílvia Gil (57’), 4-1 Alba Arboix (64’), 5-1 Alba Arboix (65’) i 6-1 Julia Xirgo (85’).

Amonestacions: Carla Puiggrós (groga) (44’) i María Fernández (groga) (44’), per l’UE Porqueres. Claudia Lázaro (groga) (52’), Raúl Raposo (groga) (63’), Enrique Casañ (vermella) (63’), David Vázquez (vermella) (63’), Andrea Barbero (vermella) (85’), María Urpina (groga) (89’), Miriam Martín (vermella) (89’) i Raúl Raposo (vermella) (finalitzat ja el partit).

Camp: Camp de futbol Municipal de Miànigues.

Àrbitre: Roger Pluma Rovira.