Dura derrota davant el Sant Cugat Cerdanyola CH - CP Fraga / Núria Puentes

Dura derrota davant el Sant Cugat

9 de febrer de 2023 a les 9:14

L'equip santcugatenc es va endur finalment el derbi a Can Xarau (3-4). Un gol de Laia Paredes en l'últim minut de joc va decantar la victòria a favor del conjunt visitant.

El Cerdanyola CH va caure a Can Xarau contra el PHC Sant Cugat, duel corresponent a la setzena jornada de la OK Liga Femenina, per un ajustadíssim 3 a 4. En l'inici, les locals tindrien la primera ocasió del partit des del punt de penal. Gemma Solé seria l'encarregada del llançament, que faria el primer gol del Cerdanyola després de superar la porteria d'Irache Candal amb un potent xut. La resposta santcugatenca arribaria immediatament en forma de contraatac després d'una pèrdua de la mateixa Solé al mig del camp. Laia Paredes, en una bona jugada per banda esquerre, asistia a Anna Martín, exjugadora cerdanyolenca, perquè aquesta tornés a posar les taules en el partit amb l'empat a un. Tot i els intents per part de tots dos equips de tornar a desequilibrar la balança, el resultat al descans seria d'empat a un.

En la represa, seria el Sant Cugat l'equip més agressiu dins de l'àrea rival. Al cap de sis minuts de segona part, Alba Ambrós, també ex del Cerdanyola, culminava una gran jugada individual per col·locar per davant en el marcador al Sant Cugat. Poc després, Gemma Solé rebria targeta blava per en una entrada involuntària. En el llançament de falta directa, erraria Ariadna Avilés, que estavellava la bola al pal llarg de la porteria defensada per Mariona Surós. Poc més tard, la mateix Avilés es refaria de l'error anotant l'1 a 3 favorable a les visitants.

Tot i mantenir dos gols d'avantatge en el marcador, el Sant Cugat no acabava de dominar el partit. Andrea Massons cometria una dura falta castigada per l'àrbitre amb targeta blava. Tot i la oportunitat a bola parda, Gemma Solé errava el llançament contra la porteria de Candal. Dos minuts després, el Cerdanyola tindria una altra oportunitat de falta directa després que Laura Porta rebés una blava. Aquesta vegada Paula Ferrón seria l'encarregada de definir, tot i fallar el primer llançament, al rebot aconseguiria colar la bola a l'inretior de la porteira del Sant Cugat per fer el segon i retallar les diferències a tan sols un gol.

Quan restaven poc més de dos minuts pel final, en una contra molt ben trenada, Ariadna Carrión aconseguia definir contra la porteria rival per empatar el partit a tres gols. Tot i la igualada, la resposta immediata de les visitants en un contraatac de llibre, li permetria a Laia Paredes fer el quart gol pel seu equip i establir el definitiu 3 a 4 en l'electrònic de Can Xarau. Amb aquest resultat, el Cerdanyola CH queda onzè classificat amb 16 punts, quatre per sobre de l'Igualada Femení, que marca el descens. Per la seva banda, el PHC Sant Cugat aprofita les ensopegades dels seus rivals directes i fa un pas de gegant en la taula, coloncant-se en setena posició amb 21 punts.

Fitxa del partit:

Cerdanyola CH: Mariona Suros (P), Paula Ferrón, Gemma Solé (c), Laura Valverde, Ariadna Carrión, Natalia Crespo, Anna Carranza i Estela Rubio (P).

PHC Sant Cugat: Irache Canda l (P), Andrea Massons, Alba Ambrós, Laia Paredes (c), Ariadana Aviles, Laura Porta, Maria Just, Ainhoa Calabuig, Anna Martín i Júlia Baldrich (P).

Gols: 1-0, Gemma Solé (3); 1-1, Anna Martín (5’); 1-2, Alba Ambrós (31’); 1-3, Ariadna Avilés (38’), 2-3 Paula Ferrón (44’), 3-3, Ariadna Carrión (48’); 3-4, Laia Paredes (49’).

Àrbitre: Xavier Buixeda.