Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

Dura pugna entre PSC i ICV/EA per l'alcaldia de Cerdanyola

Dura pugna entre PSC i ICV/EA per l'alcaldia de Cerdanyola

5 de juny de 2003 a les 0:00

Les comissions negociadores del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) es reuneixen avui per debatre la situació dels pactes postelectorals a Catalunya amb la situació política de Cerdanyola com punt destacat de debat i enmig d'una dura pugna de les dues candidatures per fer-se amb l'alcaldia de la nostra ciutat. El PSC defensa que és la llista més votada i Iniciativa afirma que els ciutadans han votat pel canvi.

Després de les declaracions d'ahir de membres destacats de la direcció nacional d'ICV en què s'assegurava que la formació no ha pactat amb cap força política a Cerdanyola però remarcaven que Iniciativa no té culpa de la pèrdua de vots del PSC ni de què els socialistes no trobin aliances per fer govern, el president de la Federació del PSC al Vallès Sud, Manuel Bustos, afirma que ICV/EA "ha de respectar la decisió majoritària del poble de Cerdanyola que ha fet de la socialista la llista més votada" a la nostra ciutat. Bustos adverteix que si Iniciativa no respecta aquesta situació "seria un fet molt greu" que tindria conseqüències i destaca que el màxim responsable d'ICV, el seu president, Joan Saura, no pot permetre que això passi.

El president de la federació socialista a la nostra zona, i alcalde en funcions de Sabadell, remarca que les urnes "han dit que l'alcaldia ha de ser pel PSC i per Cristina Real" i assegura que el cap de llista d'Iniciativa a la nostra ciutat, Toni Morral, ha d'assumir "que ha perdut les eleccions municipals i que no pot posar els seus interessos personals per sobre dels interessos de la ciutat".

Per la seva banda, el president comarcal d'ICV, Josep Maria Matencio, ha remarcat la resolució unànime de la Comissió Política Comarcal de la formació d'apostar per la candidatura de Morral a l'alcaldia de Cerdanyola davant el que consideren "voluntat de canvi" demostrada als resultats de les eleccions municipals i "liderada" per Iniciativa. Matencio ha criticat l'actitud del PSC "incomprensiblement molt agressiva" amb ICV a Santa Perpètua de Mogoda i especialment Rubí.

Matencio assegura que el PSC no té credibilitat per criticar un possible pacte d'Iniciativa amb CiU, quan els socialistes "aposten per pactes amb la federació nacionalista a Polinyà, Montcada i Sabadell". El president comarcal d'ICV remarca que la suma de les forces d'esquerres podria donar l'alcaldia al cap de llista del PSC a Sant Quirze del Vallès però els socialistes prefereixen donar suport al candidat i alcalde en funcions de Convergència.