Dures històries de la realitat i Halloween ocupen les novetats de cartellera de Xiscnèfils i El Punt
25 d'octubre de 2018 a les 11:30Dos durs retrats com la història real del fotògraf que va demostrar l'extermini al camps nazis, Francesc Boix, i la que podria ser real d'una jove noruega filla de pakistanesos, Nisha, de la que estiren dos mons són les principals novetats d'una cartellera on Halloween pren el seu lloc.
La directora noruega d’arrels pakistaneses Iram Haq aborda a El viaje de Nisha una història que coneix tant bé que l’ha viscut en primera persona: el dilema d’una jove occidental pressionada per la seva família per viure d’acord a codis ètics i culturals del país d’origen dels seus pares. Tot adolescente es pregunta en algun momento de la seva vida qui ès?, en el cas de les joves com Nisha, la protagonista de la pel·lícula, aquesta pregunta porta a una angoixa que Iram Haq retrata amb realisme.
Nisha és una noia de setze anys que té una doble vida. A casa és una perfecta jove pakistanesa, però amb els seus amics es transforma és una adolescent noruega com les altres. Quan el seu pare la troba amb el seu xicot, els dos mons de Nisha xoquen brutalment. Així, el seu pare decideix aïllar-la de la societat europea que coneix i enviar-la a Pakistan amb els seus familiars. Nisha haurà de trobar-se a si mateixa a través del viatge cap a les seves arrels.
El viaje de Nisha es projectarà en versió original subtitulada al cicle de cinema d’autor dels Xiscnèfils d’aquest dijous, 25 d’octubre, a les 21.30 hores i al teatre Ateneu.
Drama real i Halloween a El Punt a partir de divendres, 26
La història de Francesc Boix, el fotògraf que va retratar l’horror del camp d’extermini de Mauthausen i que va mostrar-lo al món durant els judicis de Nuremberg demostrant les atrocitats comeses pel Nazisme, mereixia arribar al cinema. Molts han aixecat la cella al saber que la interpretació de Boix va a càrrec de Mario Casas, però el cert és que la pel·lícula de Mar Targarona destaca per la sobrietat amb què retrata la tragèdia
Amb l'ajuda d'un grup de presoners espanyols que lideren l'organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix, un pres que treballa al laboratori fotogràfic, arrisca la seva vida en planejar l'evasió d'uns negatius que demostraran al món la barbàrie del camp. Milers d'imatges que mostren des de dins tota la crueltat d'un sistema pervers. Les fotografies que Boix i els seus companys van aconseguir salvar van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis en els judicis de Nuremberg el 1946.
La cartellera arriba a un d’aquests moments de calendari. Arriba la Castanyada i des de Hollywood ens envien pel·lícules sobre Halloween. El Punt estrena dues aquest divendres, 26 d’octubre. Una d’elles revisita un mite del gènere de terror i l’altra esprem un èxit literari per a públic infantil.
Fa 40 anys, Jamie Lee Curtis protagonitzava La noche de Halloween, pel·lícula de John Carpenter que va esdevenir de forma inmediata un clàssic del gènere. Quatre dècades després, Curtis torna al personatge de Laurie Strode en una nova seqüela, que obvia la resta de lliuraments de la saga, per enfrontar-se de nou a Michael Myers, un assassí emmascarat que la turmenta des de la matança de la nit de Halloween de 1978. Ara la batuta la porta David Gordon Green.
Sarah, Sonny i Sam són tres joves que troben en un vell bagul un misteriós llibre de la sèrie Pesadillas, escrit per R.L Stine, tancat amb un cadenat. Cometen l'error d'obrir aquest llibre, i de sobte, el malvat ninot de ventríloc Slappy i els seus monstruosos sequaços comencen a cobrar vida.
Ari Sandel s'encarrega de la direcció d'aquesta segona entrega Pesadillas (2015) a partir de l'obra de R.L. Stine, nissaga literària que ha venut més de 400 milions d'exemplars a tot el món.