Earth Sutra, de Jordi Carot, presenta candidatura a 8 premis Goya
7 de desembre de 2016 a les 11:16El documental Earth Sutra, dirigit pel cerdanyolenc Jordi Carot i per José Sáenz de Heredia presenta 8 candidatures als Premis Goya 2017.
Earth Sutra ha presentat candidatura als Goya a Millor pel·lícula, Millor direcció novell, Millor guió original, Millor música original, Millor direcció de fotografia, Millor muntatge, Millor so i Millor pel·lícula documental. Els nominats finalment al premi, d'entre les 155 pel·lícules candidates, es coneixeran el 14 de desembre i la gala de lliurament dels premis Goya 2017 se celebrarà a Madrid el 4 de febrer en una vetllada presentada per l'actor Dani Rovira.
Earth Sutra va ser projectat en la sessió de Cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola el passat 13 d'octubre; la projecció va completar-se amb una mostra del recull de fotografies que Jordi Carot va realitzar al Tíbet. El documental relata la supervivència a l'exili del Tíbet i la seva cultura mil·lenària, i de com aquesta cultura pot influenciar positivament en el planeta davant els reptes i les crisis del segle XXI. Conceptes claus en el món d’avui en dia, com ara: els recursos naturals, la interdependència o la justícia universal, es manifesten de manera alarmant en el cas del Tibet i transcendeixen l’interès purament tibetà per adquirir rellevància a nivell mundial.
Earth Sutra és un documental rodat al llarg de 8 anys a l’Índia, Nepal, Europa i Estats Units, que recull el testimoni de diverses personalitats relacionades amb el Tibet i la seva cultura com: el Dalai Lama, el primer ministre tibetà a l’exili, Sikiong Lobsang Sangay, l’actor i activista, Richard Gere, Palden Gyatso, monje i ex presoner polític, Robert Thurman, director de la Casa del Tibet de Nova York i pare de l’actriu Uma Thurman, Ringu Tulku Rimpoché, monje i mestre tibetà i José Elías, advocat i professor de dret internacional, entre d’altres.
Helena Solà, regidora de Cultura, va felicitar en persona a Jordi Carot durant una trobada al Museu d'Art de Cerdanyola. La regidora de Cultura li va transmetre la felicitació per part de l'Ajuntament tot desijant-li sort durant la gala del lliurament dels premis.
Coproducció de la UAB candidata als premis Goya i del Cinema Europeu
L'Acadèmia de Cinema Europeu ha seleccionat el documental Tout le monde aime le bord de la mer, de Keina Espiñeira, entre els quinze candidats al premi Curtmetratge Europeu 2016. Ha estat cofinançat per un equip investigador del Departament de Geografia de la UAB dins del projecte europeu "Euborderscapes. Bordering, political landscapes and social arenas" (7è Programa Marc de la UE: projecte 290775). El curtmetratge guanyador es coneixerà a la cerimònia que tindrà lloc el 10 de desembre a Breslau (Polònia). El film és també un dels vuit candidats al Premi Goya 2017 al millor curtmetratge documental.
Tout le monde aime le borde de la mer ha estat també exhibit a una vintena de festivals de cinema d'arreu del món, com ara la darrera edició del Festival de Rotterdam, IndieLisboa, Milano Film Festival, Play-Doc, Hot Docs Canadian International Documentary Festival o, a Barcelona, el certamen L'Alternativa del CCCB.
A la pel·lícula, un grup d'homes espera als marges d'un bosc costaner per viatjar a Europa. Es troben en un llindar en el temps i en l'espai on també es desdibuixa la frontera entre les categories del documental i la ficció, i els mites del passat colonial topen amb els somnis de futur. Es tracta del primer film de la realitzadora Keina Espiñeira.