Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Educació per a tothom, objectiu de desenvolupament del mil·lenni
Educació per a tothom, objectiu de desenvolupament del mil·lenni

Educació per a tothom, objectiu de desenvolupament del mil·lenni

13 de novembre de 2008 a les 0:00

Mostrar la realitat educativa del tercer món. Aquest és l’objectiu de l’exposició Escoles d’altres móns, unes 50 imatges del fotoperiodista català Kim Manresa que es podran veure a la sala d’exposicions de l’Ateneu de Cultura fins el proper 28 de novembre.

En els darrers cinc anys, el fotoperiodista Kim Manresa ha aprofitat els seus viatges arreu del món per visitar escoles i retratar com s’eduquen els nens. Ara ha recollit aquestes imatges l’exposició Escoles d’altres móns. A través d’unes 50 imatges, el fotògraf il·lustra la situació de l’ensenyament en diferents països del tercer món. Manresa ha fotografiat l’ànima d’aquestes escoles on, en la majoria de casos, hi ha poc material didàctic i els pupitres estan malmesos, però alhora es veu l’esperança dels infants que omplen cada dia les improvisades aules.

L’exposició forma part del catàleg d’activitats del Cerdanyola Educa, en la que participen més de quatre-cents alumnes de sis centres educatius de la ciutat, però també està oberta al públic en general. Es pot visitar del 12 al 28 de novembre, de dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 15 a 20h. L’exposició és una de les activitats de sensibilització envers la solidaritat internacional, que enguany es dediquen a l’Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni d’assolir l’educació primària universal, organitzades per la regidoria de Drets Civils, en col·laboració amb les associacions de cooperació AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes i ADIA, Associació per al Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica.

Les altres activitats programades són, el dimarts 18 de novembre, a les 19.30 hores, a l’Ateneu, la xerrada L’educació intercultural i bilingüe a l’Amèrica Llatina. Experiències i reptes de futur, organitzada per AlterNativa, a càrrec de l’antropòloga Neus Buerba. Durant la sessió es projectarà el documental Iskay Yachay: Els dos sabers. (Rodrigo Otero i Maja Tillman. Poble quítxua, Perú, 2005. 31 min.).

El divendres 28 de novembre, a les 19:30 hores, a l’Ateneu, es farà una taula rodona sobre Experiències etíops: diversos formats, organitzada per ADIA i amb la participació de Tomàs Martí, oftalmòleg i autor d’Una mirada etíop; Josep Anton Pérez, periodista i fotògraf, i Àngel Olaran, missioner de la regió del Tigray.