Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Educadors xilens visiten l'Ajuntament de Cerdanyola

Educadors xilens visiten l'Ajuntament de Cerdanyola

4 de novembre de 2003 a les 0:00

L'Alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, i la regidora d'Educació, Promoció Social i Salut, Montserrat Puig, han rebut a l'Ajuntament a 41 directors i caps d'estudis de centres educatius de totes les regions de Xile. Els educadors han explicat als representants del govern municipal de Cerdanyola el sistema educatiu del seu país, on les administracions locals tenen competències en formació, tant bàsica, com secundaria o professional.

A Xile l’escolarització s'inicia als 4 anys amb el pre-kinder, als 5 es realitza el kinder i a partir del 6 i fins als 14 es fa l’educació Bàsica, dels 14 al 18 la secundària que es pot realitzar en tres àrees, la científica, la humanística o la professional.

Els directors i caps d'estudis es troben a la UAB on realitzen una pasamanteria de Gestió i administració descentralitzada de centres educatius, promoguda pel Ministeri d'Educació de Xile per fer possible que els educadors del seu país puguin conèixer d'altres realitats educatives.
Montserrat Puig, ha explicat als docents xilens les competències que al nostre país tenen les administracions locals, centrades en el manteniment i la neteja, a la primària, i la posada en marxa dels centres de 0 a 3 anys, on es produeix una preocupant manca de recursos.

L'Alcalde de Cerdanyola ha destacat "que és molt important que un govern inverteixi en educació tot i que els resultats no es vegin a curt termini. Això demostra que és un govern que no pensa en els resultats electorals sinó en millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans".

Morral, que ha pogut conèixer la realitat de l'educació a les diferents regions de Xile per mitjà dels representant dels centres, ha rebut de mans dels directors i caps d'estudis xilens diversos regals, entre ells, un quadre amb la fotocòpia de la partida de baptisme de Pablo Neruda, enviat per l'Alcalde de  Parral, municipi en el que va néixer el poeta i una placa amb la seva imatge i un fragment d'un dels seus poemes.

L'acte ha finalitzat amb l'actuació de dos director que han ballat danses populars xilenes amb vestits tradicionals del seu país.