Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Banc de Sang fa una crida a donar abans de les vacances de Setmana Santa
El Banc de Sang fa una crida a donar abans de les vacances de Setmana Santa

El Banc de Sang fa una crida a donar abans de les vacances de Setmana Santa

19 de març de 2024 a les 8:33

El Banc de Sang i Teixits fa crida a tothom a no marxar de vacances per Setmana Santa sense, abans, haver donat sang. En aquestes dates festives, menys persones donen i per això és important reforçar les reserves ja que 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya.

Just per Setmana Santa, les reserves de sang baixen. Per això el Banc de Sang fa una crida sota el lema “Abans de Setmana Santa, fes viatjar la teva sang”. La campanya anima als donants habituals, joves que ho poden fer per primera vegada i a la resta de ciutadania a continuar amb la freqüència de donació registrada des del mes de gener.

Una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la vida. A Catalunya, cada dia calen unes mil donacions per fer front a les necessitats d’aquests pacients ingressats en clíniques i hospitals. La meitat de les donacions s’utilitza per tractar malalties com el càncer o l’anèmia, i un 30% de les donacions són per a persones que han tingut accidents. En aquests casos és especialment necessària la sang del grup 0 negatiu, el donant universal, perquè no hi ha temps de comprovar el grup sanguini de l’accidentat

Per poder donar sang, cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys

– Pesar 50 quilos o més

– En cas de ser dona, no estar embarassada

La propera visita del Banc de Sang a Cerdanyola serà aquest 25 de març, De 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30, a l’Ateneu. Per reservar cita, podeu fer-ho al següent enllaç: cliqueu.