Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El bateig oficial de la plaça Josep Viladomat tanca l'homenatge a l'escultor
El bateig oficial de la plaça Josep Viladomat tanca l'homenatge a l'escultor

El bateig oficial de la plaça Josep Viladomat tanca l'homenatge a l'escultor

11 d'abril de 2002 a les 0:00

El bateig oficial de la plaça de la Biblioteca com plaça Josep Viladomat diumenge al matí amb el descobriment de la placa amb el nom de l'escultor tancarà els actes d'homenatge de Cerdanyola a l'autor de [i]L'Al.legoria de la República[/i]. En el decurs de l'acte, que s'iniciarà a les 12 del migdia, comptarà també amb la inauguració d'un bust, autoretrat del propi Viladomat que va residir i treballar a Cerdanyola durant els anys 20 i 30. A més, l'historiador Joan Francesc Ainaud realitzarà una conferència a l'Ateneu sobre la figura i l'obra de Viladomat demà a les 19.30 hores.
El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cerdanyola, Jordi Mena, destaca que l'homenatge a Viladomat ha comptat amb una participació popular superior a les expectatives inicials.
Un dels elements destacats de l'homenatge a Viladomat és la restauració de La Pietat, escultura que fins ara estava situada al panteó dels Altimira del Cementiri Municipal i que en aquests moments es troba en procés de rehabilitació al Servei de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat. Inicialment, estava previst que l'escultura, un cop restaurada, s'ubiqués al vestíbul de l'Ajuntament, però els responsables municipals han decidit instal.lar una còpia com a prova i decidir definitivament l'emplaçament de l'escultura original després de comprovar la resposta ciutadana.