El biopic sobre Queen i Freddie Mercury regna a una cartellera amb Medem i Spike Lee
1 de novembre de 2018 a les 11:57Una banda sonora impagable d'una de les millors bandes de rock de la història liderasa per un personatge llegendari, les noves pel·lícules de dos directors de culte que han tornat a les millors crítiques, una d'acció èpica i la pel·lícula familiar del cap de setmana marquen les estrenes de cartellera als cinemes El Punt Vallès.
Poques bandes de la història del rock gaudeixen d’una nòmina tan àmplia de grans hits convertits en clàssics –We will rock you, We are the champions, Another one bites the dust, The show must go on, Don’t stop me now, I want to break free, Under pressure… i moltes altres- I encara menys han tingut un líder tan carismàtic com Freddie Mercury envoltat de grans músics com Roger Taylor, John Deacon o el gran Brian May. Queen és una llegenda del rock i Mercury una de les seves més grans estrelles, de les que més brillen encara, 27 anys després de la seva mort.
Era qüestió de temps que algú portés la vida de Freddie Mercury al cinema. Ho ha fet Bryan Singer (X-Men, Superman returns...) en un biopic batejat amb el nom d’una de les millors cançons de la banda britànica: Bohemian Rhapsody. Inicialment l’escollit havia estat l’histriònic Sacha Baron Cohen, però finalment ha estat Rami Malek –Mr. Robot- qui ha assumit la difícil responsabilitat d’interpretar a una autèntica llegenda popular. I les crítiques diuen que ho ha fet amb èxit dins una pel·lícula que narra l’ascens de Queen sense capbussar-se en les parts més profundes dels personatges. Un biopic a l’ús, vaja.
Torna Julio Medem amb El árbol de la sangre, narració que segueix a una jove parella –Úrsula Corberó i Álvaro Cervantes- que viatja fins a un antic caseriu que va pertànyer a la seva família. Allí escriuran la història comuna de les seves arrels familiars creant així un gran arbre genealògic que aixopluga relacions d'amor, desamor, sexe, bogeria, gelosia, infidelitats ... i sota el qual també neix una història plena de secrets i tragèdies.
El gran narrador de faules a mig camí entre fantasia i realitat que ha estat el millor Medem –Vacas, La ardilla roja, Los amantes del círculo polar…- intenta tornar amb aquesta pel·lícula. Per saber si ho ha aconseguit, caldrà anar a les pantalles del carrer de Santa Teresa.
Spike Lee també ha tornat. I ho ha fet el més combatiu, el narrador sòlid de MalcomX, i guanyant el gran premi del jurat del Festival de Cannes amb Infiltrado en el KKKlan.
A principis dels anys setanta, Ron Stallworth (interpretat per Josh David Washington)es converteix en el primer detectiu negre del departament de policia de Colorado Springs, però és rebut amb hostilitat. Sense acovardir-se, decideix seguir endavant i fer alguna cosa per la seva comunitat duent a terme una missió molt perillosa: infiltrar-se al Ku Klux Klan i exposar davant la ciutat.
Un negre infiltrat al KKK? Sembla mentida, però resulta que està basada en fets reals, Stallworth es feia passar per un supremacista blanc per telèfon i de seguida passa a conèixer al nucli dur d'aquesta organització. Això sí, per a les reunions en persona, recorre al seu company Flip Zimmerman (Adam Driver). Així aconseguiran informació sobre els preparatius d'un atemptat.
Una pel·lícula que es diu Hunter killer: caza en las profundidades no augura res gaire bo. I la crítica majoritàriament parla de clixés de pel·lícules de submarins i acció patriòtica que ens té acostumats el cinema nordamericà. Però surt Gary Oldman, que sempre s’ha de tenir en compte.
Un militar rus segresta al president del seu país en la seva base naval i pretén crear una segona guerra freda. Un capità de submarins nord-americà –Gerard Butler- fa equip al costat dels Navy Seals per intentar rescatar el president rus. Si la missió fracassa, el desastre podria desembocar en la Tercera Guerra Mundial.
La quota de públic familiar d'aquestes estrenes l'ocupa Cascanueces y los cuatro reinos explica la història de Clara (Mackenzie Foy), l'única obsessió de la qual és aconseguir una clau que obre una caixa que conté un regal de valor incalculable que va pertànyer a la seva difunta mare. Un fil daurat, que li ofereixen a la festa anual del padrí Drosselmeyer (Morgan Freeman), el condueix a la cobejada clau i no triga a desaparèixer en un estrany i misteriós món paral·lel. Allà és on Clara troba a un soldat anomenat Phillip (Jayden Fowora-Knight), a una colla de ratolins i als regents que presideixen 3 Regnes: la Terra dels Flocs de Neu, la Terra de les Flors i la Terra dels Dolços. Clara i Phillip han de desafiar el terrible Quart Regne on viu la tirana Mare Ginger (Helen Mirren), per recuperar la clau i, amb sort, reinstaurar l'harmonia en un món inestable.
Lasse Hallström ( ¿A quién ama Gilbert Grape?, Las normas de la casa de la sidra, Chocolat, La pesca del salóm en Yemen...) va impulsar el projecte i Joe Johnston (Jumanji, Captain America: the fisrt avenger...) va acabar-lo filmant nou material per a la seva versió del conte clàssic d'E.T.A. Hoffmann i el clàssic ballet de Txaikovsvi amb un repartiment de luxe on també destaca Keyra Knightley i amb la factoria Disney al darrere.