El bullying, tema de debat en l'inici del curs escolar
13 de setembre de 2017 a les 10:59L’acte d’inici del curs escolar 2017-2018 va comptar amb la participació Carles Portini i Ramiro Ortega, de l’equip SEER (Salut i educació emocional), amb la conferència “L’Educació emocional com a factor protector del bullying”.
Audios
13-09-2017 Ramiro Ortega (2)
Segons Ramiro Ortega, de l’equip SEER, per portar a terme la prevenció hi ha dos elements claus: la propensió (el desenvolupament d’habilitats) i la sensibilització. En definitiva, cal realitzar actuacions sensibilitzadores que ajudin a reparar les emocions que no apropen al benestar, restaurar pensaments, mirades i canviar les creences i, òbviament, que deixi d’haver accions amb violència.
L’educació emocional, un factor protector
Des de la visió positiva, es creu que l’educació emocional és un actiu davant l’assetjament escolar, que permet poder treballar pel creixement personal de cada agent implicat/da cap a la responsabilització del seu propi procés. Desenvolupant habilitats podem generar hàbits més saludables que ens permetin habitar, viure, la nostre vida diferent, millor. Al cap i a la fi, entenem que el treball davant l’assetjament no ha de tenir més objectius que el benestar real de totes les persones implicades. La principal funció és ajudar a trobar coherència entre el sentir, pensar i fer, des de i cap a aquest benestar.
L’Associació SEER realitza diferents accions educatives i formatives per promoure l’Educació Emocional com un actiu pel benestar. Des d’aquesta mirada realitzem diferents projectes i intervencions. Una d’elles són tallers per a infants i adolescents sobre l’assetjament escolar. Durant aquestes activitats dirigides es crea un espai vivencial per reflexionar sobre el fenomen Bullying, que pretén afavorir el treball de les competències personals de cada membre del grup classe. El desenvolupament d’aquestes competències afavoreixen la promoció del benestar i la resolució de diferents situacions de conflictes produïdes en l’entorn escolar.