Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Calder Encantat porta a l’Ateneu la faula nadalenca Polar Express
El Calder Encantat porta a l’Ateneu la faula nadalenca Polar Express

El Calder Encantat porta a l’Ateneu la faula nadalenca Polar Express

28 de novembre de 2023 a les 11:56

Robert Zemeckis i Tom Hanks es van aliar per crear una pel·lícula d’animació que recrea un dels llibres infantils sobre el Nadal més populars als Estats Units i que vol refermar la il·lusió davant la màgia del Nadal. L’associació El Calder Encantat organitza la seva projecció a l’Ateneu el dissabte, 2 de desembre, a les 17.30 hores.

Un nen que no està gaire convençut de l'existència del Pare Noel veu com un tren gran i luxós s'atura davant de casa seva per portar-lo al Pol Nord en un viatge espiritual que no oblidarà mai. El Polar Express es dirigeix al Pol Nord perquè altres infants com ell puguin conèixer el Pare Noel. Una vegada ja és a bord, l’inesperat trajecte es converteix en un viatge d’autodescobriment que li mostrarà que la màgia poques vegades s’acaba per als qui hi creuen.

El film, que adapta un llibre infantil de Chris Van Allsburg molt popular als Estats Units, va ser el primer film rodat íntegrament amb el sistema performance capture, una tècnica que volia obrir una altra via d'expressió cinematogràfica transformant els actors en figures animades per ordinador. Aquesta captura de moviment consisteix a gravar els moviments dels actors mentre interpreten el seu paper. A partir d’aquestes captures es construeixen models digitals amb els que es creen noves imatges per ordinador

En aquesta ocasió, el director de Regreso al futuro, Robert Zemeckis  va utilitzar Tom Hanks com a primer tema, ja que la seva fisonomia va donar lloc a cinc personatges del film. L'actor, que ja havia treballat amb el cineasta a Forrest Gump i Náufrago, va haver d'interpretar sense decorats i amb 152 sensors repartits pel seu rostre, per a captar totes les expressions i derivar-les a l'ordinador.

Polar Express es projectarà a l’Ateneu el dissabte, 2 de desembre, a les 17.30 hores. L’entrada val 2 euros.