Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

El caliu de la Revetlla de Sant Joan s'acosta

El caliu de la Revetlla de Sant Joan s'acosta

14 de juny de 2024 a les 9:58

El Parc Xarau serà el centre de la festa popular. El Club d'Esports de Muntanya de Cerdanyola portarà a la ciutat la flama del Canigó i organitzarà el sopar popular de la revetlla

El foc tornarà a ser protagonista el 23 de juny per celebrar el solstici d’estiu amb la tradicional foguera i revetlla de Sant Joan. A Cerdanyola, la jornada a les 4 h de la matinada, quan un grup de ciclistes del Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola s'encarregarà d'anar a recollir la flama al cim del Canigó. El camí de tornada serà en bicicleta fins a Sant Quirze del Vallès, a on les persones que ho vulguin podran anar a rebre la flama i acompanyar-les caminant en l'últim tram fins a Cerdanyola. Hi haurà autocar gratuït amb prèvia inscripció que sortirà de l’Ateneu a les 16 h.

El mateix diumenge 23 de juny, a les 18 h i a la plaça de Sant Ramon, un contacontes de Sant Joan oferirà històries sobre les tradicions d'aquesta nit màgica. A les 18:45 h es faran sardanes i balls a la mateixa plaça, organitzats per l’Agrupació Cultural Sardanista. La Flama del Canigó arribarà a la plaça de Sant Ramon a l’entorn de les 19:30 h i seguidament s’anirà en cercavila cap a l’Ajuntament. Allà i a partir de les 20 h hi actuaran els Gegants de Cerdanyola i debutarà la Colla Bastonera de la ciutat. Seguidament les autoritats rebran la flama i el seguici que l’acompanya, es llegirà el missatge de la flama i es repartiran fanalets entre els infants i el públic en general per acompanyar-la, a càrrec d’Òmnium Cultural i ANC. A les 20:50 h seguirà la cercavila en direcció del parc Xarau. Les Arrieres i els Arriers de Sant Antoni Abat portaran la darrera carretada de llenya i tothom ajudarà a descarregar-la i acabar de parar la foguera. Els Joves Diables encendran la foguera cap a les 21:30 h.

Amb la foguera en marxa, serà el moment de començar la revetlla amb el sopar popular organitzat pel CEM Cerdanyola i l’entitat veïnal del Sot de Can Xarau. Proposen 3 opcions per qui vulgui gaudir del sopar festiu. Són les següents:

  • Taula per a pícnic. Per a 8 persones (1 taula més 8 cadires). Preu: 12€ (per taula)
  • Tiquet de sopar. Inclou 1 tiquet en taula compartida. Menú:  Amanida + botifarra + xistorra+ cansalada + pa+una consumició + coca +cava. Preu: 18€ per persona.
  • Tiquet copa de cava i ració de coca. Preu: 8€

Per comprar els tiquets cal punxar aquí.

 

A partir de les 23 h l’orquestra Invictus serà l’encarregada d’animar la festa i el ball.