El Campus Ítaca porta 395 estudiants de secundària a la UAB
16 de juliol de 2018 a les 9:23La presentació dels treballs de l'alumnat participant en el segon torn, celebrada divendres al Rectorat de la UAB, clausurava l’edició d’enguany del Campus Ítaca.
Alumnat dels instituts Banús, Jaume Mimó, Gorgs i Forat del Vent han participat al Campus Ítaca de la UAB, del qual enguany se n’han fet dos torns. Divendres passat i a la sala d’actes del Rectorat es clausurava el segon torn del Campus amb la presentació dels resultats dels projectes de recerca elaborats pels participants que van rebre els diplomes acreditatius de la seva participació al Campus de mans dels representants de la UAB i de la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Cerdanyola, Laura Benseny.
Benseny va felicitar a l'alumnat participant de la 15a edició del Campus Ítaca al que va definir com, “un referent de polítiques educatives i d’inclusió social, posant els valors humans per davant de tot”. La regidora també va destacar la importància que la universitat “s’obri a la societat”. assegurant que xperiències com el Campus Ítaca són molt importants perquè “permeten que els joves de tota Catalunya coneguin l’Autònoma i tot el que representa”. Va demanar a l'alumnat que cooperessin entre ells i elles, possibilitant una millora col·laborativa de la societat a través del seu estudi i dedicació.
Laura Benseny va remarcar que “l’Autònoma sempre ha tingut a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès al costat. I el continuarà tenint” perquè “sempre hem defensat que la innovació, la recerca, el coneixement, l’educació i la formació professional, són eines imprescindibles per fer que una societat avanci d’una forma decidida, sostenible i justa".
Campus Ítaca 2018
Aquest any han participat a la 15a edició del Campus Ítaca, celebrada entre el 25 de juny i el 13 de juliol, un total de 395 estudiants d’ESO de 79 instituts públics, entre els quals, en el segon torn, hi ha hagut alumnes dels instituts Banús, Forat del Vent, Jaume Mimó i Gorgs de Cerdanyola.
El Campus Ítaca és una iniciativa per motivar els adolescents en situació econòmica desfavorable i un bon rendiment acadèmic a continuar els estudis un cop finalitzin l'etapa obligatòria. Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació Autònoma Solidària amb el finançament de Banco Santander.
Els estudiants han participat en activitats lúdiques i educatives que els permeten fer un tast de diferents disciplines acadèmiques i familiaritzar-se amb l'àmbit universitari: realitzen treballs de recerca, fan gimcanes, intervenen en debats, etc.