Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Carnaval de Cerdanyola culminarà amb els ritmes caribenys de Henry Méndez
El Carnaval de Cerdanyola culminarà amb els ritmes caribenys de Henry Méndez

El Carnaval de Cerdanyola culminarà amb els ritmes caribenys de Henry Méndez

31 de gener de 2024 a les 12:05

El cantant, autor de temes com El Tiburón o Rayos de Sol, arriba a Cerdanyola com a l’artista que més concerts en directe va fer l’any passat a Espanya: més de 180.

Els ritmes caribenys faran vibrar el Carnaval 2024. Se n’encarregarà Henry Méndez, un artista internacional autor de temes que ja formen part del repertori festiu. El TiburónRayos de SolMi ReinaTan Bonita i altres temes, nascuts de les alegres fonts de la bachata, el merengue i altres ritmes calents, faran que els carrers de Cerdanyola i el parc del Turonet siguin el dissabte 10 de febrer un no parar de ballar i passar-s’ho bé celebrant el regnat de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

L’actuació d’Henry Méndez serà la cirereta de la gran rua de Carnaval. Actuarà al parc del Turonet a partir de les 21:00 h, oferint un gran espectacle que no deixarà indiferent a ningú.

La culminació d’un gran Carnaval

A partir de les 18.30 h, un cop arribi la rua al Parc del Turonet, hi haurà animacions de les escoles de dansa de la ciutat Roger’s i Qóreo. Es lliuraran els reconeixements de Sa Majestat el Rei Carnestoles. La festa no s’aturarà ni un minut perquè tot de seguit Henry Méndez animarà a tothom amb les seves conegudes cançons. Després hi haurà l’actuació del cerdanyolenc Dj Eros. Per aquells que vulguin fer un beure o un mos, hi haurà servei de bar a càrrec de l’Associació Gastronòmica i Cultural El Pansalet.

Henry Méndez

La vida de Henry Méndez sempre ha estat lligada a la música. Va començar cantant a festivals de barri i festes populars del seu Santo Domingo natal, d'on recull les influències del merengue i la bachata tan típics de la República Dominicana. Tot i que va iniciar la seva carrera cantant hip hop i rap, en arribar a Espanya va començar a fusionar els estils llatins amb l'electrònica, gènere de moda en aquests anys al continent europeu.

El llançament del seu primer èxit mediàtic el 2011, Rayos de Sol, va suposar un abans i un després a la seva carrera musical. El tema va aconseguir un triple Disc de Platí a Espanya, va ser número 1 a vendes, ràdios i xarxes socials, i cançó de l'estiu a diversos països com França, Alemanya, Bèlgica o Suïssa. També van ser discos d'or i platí els seus dos singles següents, Noche de Estrellas i Te fuiste.

El 2013 publica Mi Reina, que el converteix en l'artista nacional més venut diverses setmanes consecutives. Amb aquest tema arriba al número 1 a Spotify i a iTunes i aconsegueix més de 10 milions de reproduccions en només tres mesos (actualment, més de 52 milions a Youtube). Aquest mateix any, l'artista tornaria a sorprendre recuperant i modernitzant El Tiburón (The Shark), clàssic internacinal del grup Proyecto Uno Avui és una de les cançons més reconegudes del gènere llatí urbà a tot el món.

El 2014, llança el seu primer àlbum, Dale Mambo, en què inclou alguns dels seus grans èxits (La meva reina o El Tiburón) i incorpora nous temes com Tan bonita Como lluvia, tots dos discos d'or. El seu segon àlbum, Activo y com Flow, es llançaria el 2016 sota el propi segell discogràfic de l'artista, Flow Records.

Entre els seus temes més recents, destaquen els seus singles Mambo pa’ la calleBailar conmigo i Mi reina (versió bachata), i les seves col·laboracions amb reconeguts artistes com Shandy G., de To to ta bueno o Vete, amb Mike Goldman i Katty MK.