El CBF Cerdanyola necessita més que un miracle Foto: @FemSantAdria

El CBF Cerdanyola necessita més que un miracle

21 de març de 2023 a les 0:24

Les vallesanes cauen a la pista del Femení Sant Adrià per 56-48 i diuen pràcticament adeu a les seves opcions de mantenir la categoria. Si la setmana que ve perden contra el BOET Mataró o Mutilbasket guanya a GEIEG de Girona, matemàticament certificaran el seu descens.

Final amb majúscules la que es jugava al Poliesportiu Marina-Besòs de Sant Adrià de Besòs entre el Femení Sant Adrià i el CBF Cerdanyola, dos equips en una situació molt delicada a la taula i que necessitaven la victòria com si fos aigua, més encara després de la derrota de Mutilbasket a la Nau del Clot el dia abans.

El partit va començar amb el conjunt visitant dominant, sent molt sòlid en defensa i en atac, sobretot mitjançant Iona Garcia, que en els primers 4 minuts d’encontre va anotar els 7 punts del seu equip (4-7). El bon joc de les verdes va permetre que encaressin els últims 2 minuts del primer quart amb 7 punts d’avantatge (8-15), però una bona embranzida final de les del Besòs, on van destacar Emma Barceló i Ariadna Talaverón amb els seus punts, va provocar que s’arribés al final dels primers 10 minut amb el marcador ajustat de 14-15.

Al segon quart, les blanc-i-violetes van aconseguir avançar-se en el marcador per primer cop en tot el partit en els primers 2 minuts de joc, gràcies a un triple de Queralt Ribera, que va col·locar el 19-17 en el marcador. A partir de llavors, les verdes van anar a remolc tot el matx i les locals van aprofitar per intensificar la seva defensa. Els nervis es van apoderar de les vallesanes i es van mostrar molt erràtiques sota l’aro i en el tir lliure. Això, sumat a un parcial de 7-0 a 2 minuts pel descans, va col·locar el 29-21 en el marcador. Un tir lliure de Claudia Baraut i el triple sobre la botzina de Laia Espin van situar el 29-25 abans de marxar a vestuaris.

A la represa, es van veure dues cares del Cerdanyola. La primera va ser molt negativa, ja que continuaven presents els problemes del segon quart. La bona noticia era que les locals tampoc estaven tenint el seu moment de sort, i això va ajudar que no s’escapessin gaire en el marcador. A falta de 3 minuts pel final del tercer quart, el resultat era de 40-30, sent la màxima diferència del partit, però quan semblava que les visitants llençaven la tovallola, un parcial de 0-9, on va ser clau Eva Almasqué amb els seus punts, van enviar el matx a l’últim quart amb el resultat de 40-39.

En els últims 10 minuts, va haver moments d’esperança, ja que a falta de 7 minuts pel final les verdes van aconseguir empatar a 42 mitjançant un triple de Claudia Baraut. A partir d’aquest moment, l’encontre va pujar les seves revolucions i el Sant Adrià, que es va endollar des de la linea de tres, va situar-se quatre punts per sobre a falta de 3 minuts pel final (49-45). Quan faltaven de 2 minuts, un triple de Carla Pérez va apretar més el matx amb el 49-48, però ràpidament va contestar Júlia Muñoz amb un altre per esvair qualsevol esperança verda de remuntada (52-48). En el tram final, els tirs lliures errats per les visitants van evitar que hi hagués el miracle i, sumat amb un bon final de les locals, van provocar que el partit acabés amb el resultat de 56-48.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola baixa fins a la penúltima posició amb un balanç de 6 victòries i 17 derrotes. La setmana que ve visitaran el Poliesportiu Valldemia per jugar contra el BOET Mataró, cinquè a la taula i immers en la lluita per jugar la fase d’ascens. Una derrota de les verdes, suposaria el descens matemàtic de categoria. Serà dissabte a les cinc de la tarda.

Fitxa tècnica

Femení Sant Adrià (56): Queralt Ribera (2), Júlia Muñoz (10), Judith Turrion (8), Noa Sánchez (4), Esther Rodellar (2), Irene Asensio (8), Emma Barceló (8), Aminata Mamoudou (0), Maresme Diop (4), Ariadna Talaveron (10), Anna Iglesias (0).

CBF Cerdamyola (48): Carla Pérez (6), Ruth Allison (6), Claudia Baraut (4), Eva Almasqué (14), Lara Fernández (0), Laia Espin (7), Iona Garcia (8), Clara Díaz (0), Josefina Torruella (3), Anna Homs (0), Berta Vallespín (0).

Parcials: 14-15 // 29-25 // 40-39 // 56-48.