Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El centre de dades de Cerdanyola consolida els serveis núvol de T-Systems a Espa...
El centre de dades de Cerdanyola consolida els serveis núvol de T-Systems a Espanya Centre de dades de T Systems (Foto T Systems)

El centre de dades de Cerdanyola consolida els serveis núvol de T-Systems a Espanya

19 de febrer de 2024 a les 13:00

La multinacional destaca que dos Twin-DC al Parc de l'Alba de Cerdanyola i a Sant Boi actuen virtualment com un únic centre de dades i són el nucli d’una infraestructura que presta servei a clients del sector públic i a indústries crítiques, com la d'automoció, per a clients de tot Europa.

T-Systems assegura que ha modernitzat aquestes instal·lacions i ha desenvolupat la plataforma Future Cloud Infraestructure (FCI) on els Twin-DC de la metròpoli de Barcelona estan connectats amb els d'Alemanya, USA, Suïssa, Àustria i els Països Baixos.

Fonts de T-System apunten que FCI és un servei de núvol privat que  permet a les empreses operar els seus serveis en un núvol híbrid des d'una única infraestructura, “cosa que impulsa l'agilitat i flexibilitat per a les companyies, redueix els costos i proporciona un entorn de màxima seguretat i protecció de les dades”.

Amb aquestes instal·lacions i la plataforma FCI, la regió metropolitana reforça la infraestructura tecnològica de la multinacional del grup Deutsche Telekom i consolida la seva xarxa de centres de dades a tot el món.

Ferri Abolhassan, CEO de T-Systems i membre del Consell d'Administració de Deutsche Telekom, assegura que aquesta regió cloud és una mostra del “compromís de T-Systems amb el desenvolupament d'una infraestructura tecnològica robusta i d'alta qualitat que recolzarà la digitalització creixent i el desenvolupament de l'economia de dades a Europa en els propers anys”.

En aquest sentit, afegeixen des de l’empresa que T-Systems ha consolidat els seus serveis Cloud a Espanya som “un pilar del seu creixement el 2023”. L'any passat, la companyia va mantenir un ritme de creixement superior als dos dígits, recolzat en l'increment de més del 20% als serveis de digitalització respecte al 2022 i als serveis Cloud que “segueixen creixent per sobre del 10” desafiant la tendència”. "

Osmar Polo, managing director de T-Systems Iberia, indica que ofereixen actualment serveis a diferents organismes i institucions públiques que donen servei a més de 20 milions de ciutadans de tota Espanya i a centenars de fàbriques d'indústries crítiques com la d'automoció, alimentació o construcció, entre d’altres sectors.