El Cerdanyola cau al Guinardó Foto: Martinenc Bàsquet [@martinenccbq]

El Cerdanyola cau al Guinardó

1 d'octubre de 2023 a les 12:06

Derrota del CB Cerdanyola contra el FC Martinenc (86-75) en un partit on els verds van dominar el primer quart, però a partir del segon es van veure superats per un rival que està cridat a ser un dels favorits per pujar de categoria. En el tram final de l'encontre, van ser capaços de retallar 17 punts en 2 minuts, però no va ser suficient per evitar la derrota.

El primer desplaçament del CB Cerdanyola l'obligava a visitar el Pavelló Municipal del Guinardó per afrontar un partit exigent contra el FC Martinenc, un dels favorits per assolir l'ascens de categoria després del seu descens de Lliga EBA la temporada passada.

En el primer quart els homes de Bernat Elías es van mostrar molt superiors respecte als barcelonins, sobretot des del tir exterior, on van anotar quatre triples col·locant avantatges en el marcador de fins a 11 punts (12-23). Però a partir del segon quart els locals van capgirar la situació gràcies al bon estat de forma de Pol Barbecho o Bernat Camarasa i van aconseguir, no només retallar els 9 punts que tenien els verds a favor seu al final dels primers 10 minuts, sinó que a més van obrir una escletxa molt difícil de retallar a falta de 2 minuts pel descans (38-29). A més, la tensió va augmentar degut a petites picabaralles entre jugadors rivals, destacant alguns enfrontaments verbals entre Hernán Nicolás i Pere Ruiz, que afortunadament no van anar a més. Amb el parcial de 31-9 en favor del conjunt grana, el partit va anar al descans amb el resultat de 45-32.

A la represa, la sangria de punts no cessava i els barcelonins seguien fent gran la diferència de punts, on van ser claus algunes errades defensives dels vallesans i el poc encert que tenien des del tir interior. Això sumat a què Camarasa i Domínguez estaven en estat de gràcia va provocar que s'arribés a l'últim amb 20 punts de desavantatge pels visitants (64-44). Quan semblava que el matx estava vist per sentència, els verds van reaccionar i, aprofitant que el Martinenc va aixecar el peu de l'accelerador, van tornar a estar eficients des de la línia de 3 van retallar en 2 minuts un desavantatge de 22 punts, col·locant-se a només 5 a falta 3 minuts pel final (77-72). Però l'optimisme va durar poc, perquè quan els locals li van veure les orelles al llop, van tornar a agafar-se a l'encert de Pol Barbecho per situar de nou diferències superiors a 10 punts i acabant enduent-se la victòria per 86-75.

Amb aquest resultat, el CB Cerdanyola encaixa la primera derrota de la temporada i col·loca en el seu balanç l'1-1. La propera setmana rebrà a Guiera al CB Esparraguera en horari canviat, ja que es jugarà diumenge a dos quarts de vuit de la tarda.

Fitxa tècnica

FC Martinenc (86): Santi Silva (0), François Gueye (9), Bernat Camarasa (17), Víctor Domínguez (13), Joel Godoy (0), Pol Barbecho (18), Jhonatan Miranda (3), José Antonio Ortiz (5), Aboubakar El Alaoui (5), Miller Escobar (0), Hernán Nicolás (13), Juan Llorente (3).

CB Cerdanyola (75): Pere Ruiz (8), Gerard Gómez (2), Iván Aranda (4), Mateo Suárez (14), Eloy Blanco (2), Víctor Medina (12), Genís Tena (9), Rangel Ramírez (2), Alejandro Rodríguez (18), Ismael Abu (4), Carlos Romero (0).

Parcials: 14-23 // 45-32 // 64-44 // 86-75