El Cerdanyola cau amb orgull davant el Palau Cerdanyola CH - HC Palau (Mónica García Moreno / Cerdanyola CH)

El Cerdanyola cau amb orgull davant el Palau

27 de febrer de 2023 a les 11:17

Un valent Cerdanyola CH va estar molt a prop de donar la sorpresa contra el HC Palau. El vigent campió d'Europa va haver de lluitar de valent per endur-se els tres punts de Can Xarau (0-1).

El Cerdanyola CH va plantar cara contra un dels millors equips del món. En la primera part, el conjunt dirigit per Andi Colaianni aguantaria molt bé les arribades del rival. Mariona Surós estaria molt inspirada sota pals, amb aturades de gran mèrit per mantenir la porteria a zero durant gairebé tot el partit.

Per la seva part, a la porteria palauenca, Laura Vicente també tindria accions determinants. El Cerdanyola disposaria d'algunes ocasions de perill en camp rival, però Vicente es convertiria en un mur desviant els llançaments de Gemma Solé i Carla Castro, les més actives de l'atac cerdanyolenc. Tot i els intents de les visitants per avançar-se en l'electrònic, s'arribaria al descans sense gols.

A la represa, el Palau continuaria creant perill en camp rival. Als dos minuts, una acció defensiva, Paula Ferrón colpejaria a Laura Puigdueta, acció per la qual l'àrbitre li assenyalaria la targeta blava. En l'acció des de la falta directa, Mariona Surós aturaria l'u contra u d'Aina Florenza per mantenir el duel sense gols. Amb la porteria local pràcticament impenetrable, el Cerdanyola buscaria crear perill en camp rival per colpejar, però novament Vicente frustrava els remats de Solé, que tindria diverses ocasions sola contra la portera rival.

En el tram final de partir, Aina Florenza filtraria una passada per banda esquerra l'interior de l'àrea cerdanyolenca. Carla Fontdeglòria molt atenta, rematava una bola morta que no aconseguia rebutjar la defensa local per fer el primer gol del partit quan faltaven tan sols cinc minuts pel final. El cansament de les jugadores verd-i-blanques es faria notable, incapacitant la resposta per tornar a igualar l'enfrontament. Laura Puigdueta erraria des de la falta directa després que Gemma Solé rebés targeta blava per una dura entrada, però la falta de temps ja no va poder canviar el resultat, per la mínima a favor del Palau. (0-1).

Amb aquest marcador, el Cerdanyola se li escapa un partir que va tenir molt a prop de puntuar contra un dels millors equips del panorama europeu. L'equip queda onzè amb 19 punts, per la seva banda, el Palau continua liderant la taula en solitari amb 53 punts.

Fitxa del partit:

Cerdanyola CH: Mariona Surós (P), Paula Ferrón, Gemma Solé (c), Laura Valverde, Carla Castro, Anna Carranza, Natalia Crespo, Ariadna Carrión i Estela Rubio (P).

HC Palau Plegamans: Laura Vicente (P), Berta Busquets, Laura Puigdueta (c), Aina Florenza, Mariona Colomer, Carla Fontdeglòria, Gisela Vicente, Aimee Blackman, Laia Juan i Teresa Sapena (P).

Gols: 0-1, Carla Fontdeglòria (46’).

Àrbitres: Adrià Hernández.