El Cerdanyola Club d’Hoquei col·labora en el programa Voluntaris per la Llengua
27 d'octubre de 2009 a les 0:00
El club local ha arribat a un acord amb el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental 3 per ajudar a donar la màxima difusió de les campanyes per fomentar el català.
El Cerdanyola Club d’Hoquei ha signat un acord de col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental 3 per “donar la màxima difusió de les campanyes que volen fer del català una llengua el més utilitzada possible a Cerdanyola”, segons indicava el president del club local, Jordi Sabater, durant l’acte de presentació del conveni. El primer equip de l’entitat verd-i-blanca lluirà a les samarretes el logotip del programa Voluntariat per la Llengua, a més el club instal·larà una tanca publicitària al pavelló de Can Xarau i participarà en el programa amb els jugadors i els tècnics del club que puguin estar interessats en formar-hi part. A més, el Cerdanyola Club d’Hoquei oferirà de forma puntual entrades per a les parelles lingüístiques que vulguin assistir a un partit d’hoquei del primer equip. Per a Jordi Sabater el motiu principal per a participar en el programa Voluntariat per la Llengua és que “estem a Catalunya, que hem de defensar els interessos de la mateixa Nació i el català s’ha de reforçar i creiem que és una bona manera per fer-ho”.
Voluntariat per la Llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i que executa al territori el Consorci per la Normalització Lingüística del que forma part el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental 3. El programa, que naixia a finals del 2004, va comptar durant l’any passat amb 278 parelles en la zona del Vallès Occidental 3. Maite García, coordinadora de dinamització del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental 3, indica que “l’objectiu del programa és posar en contacte catalanoparlants amb persones que estan aprenent per tal de que aquestes darrers agafin fluïdesa i s’acostumin a parlar català en un context real”. Maite Garcia també assenyala que Cerdanyola és el municipi dels sis que formen el Vallès Occidental 3 (Ripollet, Montcada, Barberà, Badia, Sant Cugat i Cerdanyola) amb més parelles lingüístiques i avança que el proper dijous 29 d’octubre es realitzarà la primera edició del curs 2009-2010 i es preveu que hi hagi entre 50 i 60 parelles.
Actualment són tres les entitats locals que col·laboren directament en el programa Voluntariat per la Llengua; el Cerdanyola CH s’afegeix a l’Agrupació Cultural Sardanista i els Castellers de Cerdanyola. Maite Garcia indica que hi ha diferents formes de col·laborar i afegeix que a banda de les entitats també hi ha establiments que s’adhereixen.