El cerdanyolenc Carlos Coronado treballa en el seu nou vídeojoc després de l'èxit de 'Mind: Path to Thalamus'
16 d'octubre de 2014 a les 14:10Coronado, autor també del famós "Warcelona", confessa que amb "Mind" volia trencar amb el seu anterior projecte i realitzar alguna cosa més pausada i sense violència. Ara ja està preparant altres projectes.
El dissenyador de videojocs de Cerdanyola Carlos Coronado és l'autor d'un dels títols més destacats de les darreres aparicions, Mind: Path to Thalamus és un joc d’exploració i de puzzles en primera persona. Al títol dissenyat per Coronado, el jugador ha de resoldre trencaclosques alterant l'estat dels paisatges creats a la ment del protagonista. Així, Mind: Path to Thalamus convida a recórrer el subconscient d'un pare que entra en estat de coma al rebre un cop després que la seva filla desaparegui en un tornado.
Coronado es mostra molt satisfet per l’èxit que ha tingut el seu vídeojoc ja que, segon explica, “ha estat un treball dur perquè no és el típic joc de trets i violència”, un projecte que li ha ocupat tres anys de feina.
La recerca de la redempció d'aquest home amb molts penediments és el camí d'un joc amb proliferació de paisatges onírics que amaguen els trencaclosques que cal resoldre per anar avançant.
Coronado havia destacat prèviament per un joc completament diferent: Warcelona, una modificació del títol Left 4 Dead amb què el cerdanyolenc havia convertit la Ciutat Comtal en escenari per a zombies que recorrien espais com Montjuïc o el metro de Barcelona.
La història de Mind va sorgir precisament perquè l’autor volia fugir del seu anterior vídeojoc i crear alguna cosa totalment diferent, més pausada i sense violència.
Segons remarca Carlos Coronado, treballar el subconscient dóna molta llibertat. Per a l’autor, quan el jugador sap que està dins d’un somni preveu que sortiran diferents clixés, en canvi, si sap que el personatge es troba en un estat de coma, com és el cas, això no passa perquè és un tema que no ha estat tan investigat.
Carlos Coronado explica que tothom pot jugar a Mind: Path to Thalamus, perquè no requereix d’habilitat o precisió manual com en els jocs de lluites, ja que és un joc de reptes que s’han d’anar superant.
De moment el vídeojoc es pot trobar en format digital per a PC i aviat per a MAC i consoles de nova generació com Play 4 i Linux. L’autor vol portar Mind: Path to Thalamus a realitat virtual.
El cerdanyolenc es va iniciar al món dels vídeojocs quan cursava el Batxillerat a l’Institut Banús, on va fer el treball de recerca sobre el tema. El marit d’una de les seves professores era Raúl Herrera, un dels programadors més importants de l’Estat i li va ensenyar els seus projectes. De mica en mica, va entrar en aquest món i ara vol experimentar i provar coses noves, com el nou vídeojoc en el que està treballant.