El cerdanyolenc Gerard Sesé, director musical de l'obra 'Generació de merda'
25 de març de 2014 a les 14:03L’obra, que es pot veure al Jove Teatre Regina de Barcelona, retrata amb molt sentit de l’humor, sense complexes i amb to crític la nostra societat; una societat castigada per una greu crisi econòmica que aboca els seus joves al desengany i a la frustració.
El cerdanyolenc Gerard Sesé és el director musical de l’espectacle Generació de merda (un musical de llum i color) que es representa fins al 13 d’abril al Jove Teatre Regina de Barcelona.
L'obra parla de joves d’entre 25 i 35 anys, els coneguts com a generació perduda. Són persones adultes i formades però que es veuen obligades a viure com adolescents, sense feina i en casa dels seus pares. Joves enganxats a les xarxes socials, molts d’ells becaris que no cobren per treballar i un munt de circumstàncies més amb les que el públic es pot sentir identificat. Tot, segons el director musical, sense caure en el victimisme i amb un gran sentit de l’humor.
L’equip de l’obra està integrat per un col·lectiu molt jove. Un director, Xavi Morató, amb només 30 anys, i un director musical, Gerard Sesé, amb només 27. Pel que fa als actors, Marc Pociello, David Moreno, Roger Torns, Júlia Bonjoch i Elena Tarrats, també són molt joves i això fa que moltes de les escenes que s’interpreten les puguin viure com a reals. El mateix passa amb el text i les cançons ja que, segons Sesé, hi ha tocs autobiogràfics amb situacions que els han tocat de prop.
La música com a instrument narratiu
La música és, precisament, un element clau en l’obra. La fan servir, segons el director, per mostrar situacions habituals i fer-ne emergir la seva part més ridícula a través de l’ humor. La bona relació i entesa entre director i director musical es veu reflectida en el resultat final, assegura Gerard Sesé. Ha estat més d’un any de treball conjunt que ara ja es pot veure damunt els escenaris.
La promoció de l’obra també està sent clau. Tenint en compte el target de públic al qual es dirigeix, s’han volgut fer servir les xarxes socials per promocionar-la però també per facilitar-ne l’accés a les funcions d’aquells joves amb més dificultats. Així per exemple, tothom que escrigui al twitter/facebook el hastag #generaciodemerda té 2x1 (l'entrada surt a 10 euros) ensenyant-ho amb el mòbil a taquilla. Gerard Sesé assegura que aquest tipus de promocions estan funcionant molt bé.
Gerard Sesé explica que l’ambient entre actors, directors i tècnics de l’espectacle en general és molt bo i això creu que es transmet al públic assistent. En aquest sentit, el director musical destaca com els actors s’han involucrat en l’obra des del primer moment.
Des de la seva estrena i fins ara l’espectacle ha anat experimentat alguns canvis fins aconseguir, diu Sesé, que sigui una obra rodona, adaptant-se així als suggeriments dels experts, de la crítica i del propi públic. Sesé no descarta que es puguin anar introduint més modificacions, en una obra que esdevé viva i canviant.
El repartiment i la direcció de Generació de merda (un musical de llum i color) confia que l’obra pugui continuar interpretant-se a d’altres escenaris a partir del dia 13, fins i tot al propi Teatre de l’Ateneu de Cerdanyola.