Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Cicle de Música de Cambra ve amb veu femenina i teixint complicitats amb el B...
El Cicle de Música de Cambra ve amb veu femenina i teixint complicitats amb el Blues de Cerdanyola Alba Careta Group

El Cicle de Música de Cambra ve amb veu femenina i teixint complicitats amb el Blues de Cerdanyola

7 de febrer de 2024 a les 10:32

El XIII Cicle de Música de Cambra de Cerdanyola donarà protagonisme a la veu femenina amb les propostes d’Alba Careta, Núria Mancebo, Mariona Segarra i Aina López en una edició que obre les portes a col·laborar amb el Blues de Cerdanyola.

Alba Careta Group (18 de febrer), Big Black Rhino (25 de febrer), Mariona Segarra Trio (3 de març) i Aina & Eric (10 de març) desfilaran els migdies de diumenge per la Sala Orlando Barrial del Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès en un Cicle de Música de Cambra plenament consolidat en la cartellera cultural de l'Ajuntament amb una acurada programació de concerts íntims i propers.

El primer concert serà el diumenge 18 de febrer i anirà a càrrec de l’Alba Careta Group, una de les millors formacions de l’escena jazzística actual, liderada per la trompetista i cantant Alba Careta, Premi Jove Talent del Jazz per l'Associació de Jazz i Música Moderna i Premi Alícia al Talent Emergent per l'Acadèmia Catalana de la Música. A Cerdanyola presentarà el seu disc Teia acompanyada per Santi de la Rubia, saxo tenor; Roger Santacana, piano; Giuseppe Campisi, contrabaix i Josep Cordobés, bateria.

Big Black Rhino actuarà el diumenge 25 de febrer en un concert que vol mostrar la col·laboració entre el Cicle de Música de Cambra i el Blues de Cerdanyola, dos certàmens que sempre han apostat per una programació de qualitat al marge de les modes i la comercialitat. Big Black Rhino va ser una de les bandes més aplaudides al Blues de Cerdanyola 2022. La banda gironina torna ara en formació de trio amb l’enlluernadora energia de Núria Thunder Mancebo (veu), Gerard Brugués (guitarra) i Miquel Brugués (teclats) i una vitalista i sentida dosi de soul i blues.

El tercer concert, amb arrels cerdanyolenques, l’oferirà Mariona Segarra Trio el diumenge 3 de març interpretant el disc Deixa’m tornar-te a dir, enregistrat per Mariona Segarra amb Raúl Costafreda i Marc Vila sobre poesies musicades de Montserrat Abelló. La cantant Mariona Sagarra dibuixa un mosaic ampli d'històries i d'emocions en clau de cançó, blues, bolero i improvisació vocal. El cerdanyolenc Raúl Costafreda ha composat música i ha produït el disc al seu estudi La Fundición Sonora, al barri de Montflorit.

També té vinculació amb la ciutat l’Aina López Pla, saxo i veu a la Cromàtic XXS Big Band, i que tancarà el cicle amb el duet Aina & Eric el diumenge 10 de març. Es tracta d’un projecte artístic de dos amics que comencen a fer música junts, captivats pel repte d’explorar totes les possibilitats i les sonoritats que els ofereix aquesta proposta de petit format que juga amb estils com el jazz, el pop o el gòspel. 

Tots els concerts es faran a la Sala Orlando Barrial del Museu d’Art de Cerdanyola i començaran a les 12 hores. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.